GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PE URMELE TATĂLUI

Fiul lui Petre Marin, Răzvan, e lider la juniorii Academiei Hagi » Căpitan la 15 ani

Răzvan Marin
Răzvan Marin

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 20:17

Puştiul loveşte balonul cu ambele picioare la fel de bine: ”Cînd eram mic, tata mă punea să bat mingea la perete şi-mi zicea mereu să dau şi cu stîngul, şi cu dreptul”


Poartă pe tricou numărul 18 şi joacă în centrul terenului. Poate interpreta ambele roluri, ofensiv sau defensiv, în funcţie de cererea antrenorului. E Răzvan Marin, căpitanul echipei Academiei "Gheorghe Hagi" la Cupa "Stelele Estului", care are loc la Constanţa, şi, totodată, fiul fostului fundaş al Stelei, Petre Marin.

"Îmi place să joc ofensiv"
În ciuda alurii total diferite, a furat totuşi ceva şi de la tatăl său: "Sînt dreptaci, dar lovesc la fel de bine mingea cu ambele picioare. Ca şi tata, de-aia putea să joace pe ambele laturi ale terenului. Meritul îi aparţine, pentru că mă punea să mă joc cu mingea la perete cînd eram mic şi îmi spunea mereu să folosesc ambele picioare".

Şi continuă: "În rest, nu semănăm în nici un fel ca joc. Nu am viteza lui, dar suplinesc prin pase. În plus, mie îmi place să joc ofensiv, motiv pentru care şi marchez mult mai des decît o făcea el. Nu am driblinguri fine, ci încerc să muncesc mult la mijlocul terenului".

"Sînt mai rău în teren"
A venit la Academie în 2010, după ce a făcut junioratul la ProLuceafărul. "Acum ţin cu Viitorul Constanţa şi-mi doresc ca în următorii doi ani să debutez în prima ligă, dar recunosc că am o afinitate către Steaua. Tata m-a lăsat să aleg la ce club să mă transfer şi am considerat că pentru viitorul meu este mai bine să vin la Academie. După cîteva luni am primit şi banderola de căpitan. Probabil pentru că sînt rău în teren!", a adăugat Răzvan, care s-a declarat mîndru de faptul că tatăl său joacă în Liga I la 38 de ani, împliniţi ieri.

"Jucătorul meu preferat e Xavi, pentru pasele senzaţionale pe care le dă"
Răzvan Marin, mijlocaş Academia Hagi U15

"Răzvan a ajuns pînă aici pe forţele lui. Nu l-am forţat să se facă fotbalist şi nici nu i-am pus proptele. E serios, e mai tehnic ca mine. Ar fi frumos să ajungem să jucăm pe acelaşi teren, dar e cam greu"
Petre Marin, fundaş Chiajna, tatăl lui Răzvan


De mînă cu Roberto Carlos
Chiar dacă e un fan al Barcelonei, Răzvan nu uită întîlnirea Steaua - Real Madrid (1-4), pe Ghencea, în Liga Campionilor, octombrie 2006: "Am intrat pe teren cu Roberto Carlos de mînă. Apoi, am fost copil de mingi. Mi s-a părut extraordinar să pot vedea pe viu astfel de jucători". Şi a adăugat că visează să evolueze cît mai repede în străinătate: "Cînd termin junioratul, sper să merg peste hotare, într-un campionat puternic"


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  09 Septembrie 2011, 13:12

succes intregii academii tuturor care fac ca fotbalul la nivel de juniori sa fie cunoscut ..cei de 17 ani au batut interul si realul si cei mici o sa aibe valoare sa vazut ca individual au dar trebuie sa formeze o echipa sa mearga in teren ca un tot unitar BRAVO BAIETI NARE NIMIC IN VIATA MAI SINT SI INSUCCESE esecul de ieri trebuie sa va intereasca si sa lucrati acolo unde credeti ca ati gresit ..in asnsamblu ati jucat bine bursa a avut noroc la citeva goluri ..asta e diferenta intro echipa unita si una facuta din individualitati ..SUCCES PE VIITOR ...MIA PLACUT DE VOI SI DISEARA MA UIT SA VA VAD ...BAFTA MULTA ... MUNCA SI SERIOZITATE ADUCE PERFORMANTA

katakuha
katakuha  •  09 Septembrie 2011, 09:44

Succes pustiule!

vataselu
vataselu  •  09 Septembrie 2011, 06:16

sa ajungi macar ca taicatu sa joci la 38 de ani in liga1

Vezi toate comentariile (6)
Comentează