GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CM 2022

Digi Sport și Look Sport vor transmite meciurile din preliminariile CM 2022

Digi Sport și Look Sport vor transmite meciurile din preliminariile CM 2022 +49   FOTO
Digi Sport și Look Sport vor transmite meciurile din preliminariile CM 2022

Articol de GSP - Publicat luni, 30 august 2021 22:00

Începând de miercuri, 1 septembrie, Digi Sport și Look Sport vor transmite meciurile din preliminariile CM 2022, în afară de cele ale României, care sunt televizate anul acesta de Pro TV.

Vor fi difuzate cele mai bune 5 meciuri ale fiecărei zile.

Vezi AICI programul complet al preliminariilor CM 2022!

Reacție surprinzătoare înainte de meciul României din Islanda » „Nu ar trebui să avem probleme cu ei. Nu au bătut pe nimeni”
ROMÂNIA
Reacție surprinzătoare înainte de meciul României din Islanda » „Nu ar trebui să avem probleme cu ei. Nu au bătut pe nimeni”

„Naționala” pleacă de pe Pro TV în 2022! Cine va transmite meciurile în următorii 4 ani

Pro TV, postul care a transmis meciurile tricolorilor în ultimii ani, n-a mai câștigat drepturile pentru perioada 2022-2025, interval de timp în care alte două televiziuni își vor împărți jocurile României în preliminariile Euro 2024 și Mondialul din 2026, dar și în două ediții de Liga Națiunilor. 

Agitație mare pe piața media în această vară. Au avut loc negocierile și licitația pentru achiziționarea pachetului de meciuri pe care naționala de fotbal a României le va susține, în afara turneelor finale, în următorii 4 ani: 2022-2025. 

Pro TV va mai transmite prima reprezentativă până la finalul acestui an, în care mai sunt de disputat cele 7 jocuri rămase în preliminariile Campionatului Mondial din 2026. După care, Pro TV va pierde meciurile tricolorilor. Deși postul care oferă în aceste zile Euro 2020 a depus o ofertă, aceasta ar fi fost respinsă și, conform surselor GSP, câștig de cauză au avut alte două televiziuni cu acoperire națională: Antena 1 și Prima TV!

Pachetul pe care l-au adjudecat cele două stații includ un total de peste 30 de meciuri, în 3 competiții: preliminariile Campionatului European 2024, care va fi găzduit de Germania, calificările pentru Mondialul din 2026, care se va disputa în SUA, Mexic și Canada, dar și două ediții de Liga Națiunilor (2022 și 2024)!

Cele două posturi nu vor transmite simultan jocurile, ci își vor împărți partidele. Conform informațiilor Gazetei, după ce se va stabili calendarul tuturor confruntărilor pentru anul 2022, televiziunile vor alege pe rând ce partide vor transmite, iar cea dintâi care va fi în postura să aleagă e Antena 1. 

Un exemplu: dacă ar fi existat acest contract pentru 2021, atunci Antena 1 ar fi bifat că transmite România - Germania, Prima TV ar fi ales returul Germania - România, apoi ar fi ales iarăși A1 urmată de Prima până la epuizarea tuturor jocurilor din respectivul an.

Primele meciuri din acest pachet vor fi cele din a 3-a ediție de Liga Națiunilor, programate între iunie și septembrie 2022. Va fi o competiție cu o miză mare pentru naționala noastră fiindcă va avea, foarte probabil, același rol în calificările pentru Euro 2024. În 2018, am terminat pe locul 2 și, după ce am ratat preliminariile, grație ierarhiei din Liga Națiunilor am disputat semifinala barajului pentru Euro cu Islanda, care ne-a eliminat, scor 1-2.

43% dintre româniichestionați în 2019 într-un studiu realizat de SES ASTRA România au spus că urmăresc sport atunci când se uită la TV, fiind între primele 4-5 preferințe, după știri (82%), filme (71%), documentare (57%) și emisiunile de entertainment (57%)

Când se vor disputa meciurile României transmise de Antena 1 și Prima TV

PerioadaCompetițiaNr. meciuri
iunie - septembrie 2022Liga Națiunilor6
martie - noiembrie 2023Preliminarii CE 202410
mar.24baraje Euro 2024*2
septembrie - noiembrie 2024Liga Națiunilor6
martie - noiembrie 2025Preliminarii CM 202610
mar.26baraje CM 2026*2

  • dacă România va ajunge să le dispute

Ambele televiziuni, investiții în sport!

Cele două televiziuni n-au avut în ultimii ani meciurile naționalei, însă în ultima vreme s-au orientat iarăși către programe și redacții de sport. Antena 1 a avut meciurile României din preliminarii până în 2013, după care, încet-încet a renunțat aproape definitiv la zona de sport. A ajuns până acolo încât a desființat și redacția respectivă și n-a mai avut nici jurnal de sport în cadrul Observatorului. 

De peste un an și jumătate a revenit cu știri din sport, și-a construit din nou redacție, iar din 2022 va avea și meciuri importante ale naționalei. Prima TV a fost achiziționată anul trecut de Clever Media și imediat a început, mai ales că e deținută de aceeași firmă care are și drepturile TV din Liga 1, să achiziționeze meciuri de fotbal. În vara trecută s-au transmis partidele pe care FCSB le-a susținut acasă, în preliminariile Europa League, iar în această vară au fost difuzat amicalele României U23 în stagiul din Spania.

România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
+45 FOTO

Mondialul din Qatar e la TVR!

Următorul turneu final important va fi Campionatul Mondial, care va avea loc peste un an și jumătate în Asia, mai precis în Qatar. El va fi difuzat în exclusivitate de TVR și se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie. De asemenea, tot pe TVR vor putea fi urmărite și partidele pe care naționala olimpică le va susține în această vară la Tokyo, la Olimpiadă. Trupa lui Rădoi va disputa 3 jocuri în grupă: cu Honduras, Noua Zeelandă și Coreea de Sud, iar primele două merg mai departe în sferturi.

7,8 milioanede abonați de televiziune există în România, conform unui raport ANCOM, dintre care 5,8 milioane au conexiune prin cablu

Preminiarii Campionat Mondial 2022 // Match Preview Islanda - România

CITEȘTE ȘI

VIDEO+FOTO Imagini de la antrenamentul României din această seară + Cui i-a scris Ghiță: „E frumos la națională! Îți trimit poze?”

Dezbaterea zilei, 30 august » Cum apreciați selecția făcută de Rădoi pentru meciurile din septembrie?

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
10206250601918446
Tudor Adrian  •  30 August 2021, 22:38

poate joaca mai bine la antena unu ca pe pro a fost doar ghina :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează