GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

EXCLUSIV "Când tac vulturii, trăncănesc papagalii!" » Documente pentru istorie: Cornel Dinu prezintă notițele pe care și le face la fiecare meci din Liga 1!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 00:06

Cornel Dinu a acceptat să-şi prezinte notiţele pe care le aşterne pe hârtie la o etapă de campionat şi care îl ajută să facă analiza meciurilor în emisiunea Minutul 91, de la Telekom Sport.

O coală A4 şi un pix îi stau alături la fiecare dintre cele 7 meciuri ale etapei! Şi notează tot ce consideră important! De la ocazii la aşezări, de la consideraţii tactice la momente controversate, de la citate celebre la concluzii personale. Toate, dar absolut toate pe o singură coală! Faţă-verso!

Dinu face 70 de ani peste 8 luni

Foaia pare desprinsă, la prima vedere, din copiuţele cu care fiecare dintre noi probabil că s-a întâlnit pe băncile şcolii generale, ale liceului, poate chiar şi la facultate. Scris mic, înghesuit, prescurtat!

Analizate atent, în ele regăseşti miezul meciului, raportul ocaziilor, dar şi concluziile şi ideile unui om care a trăit o viaţă în fotbal. La anul va împlini 70 de ani! Şi pasiunea pentru fotbal a rămas la fel vie ca în vremurile în care foaia şi pixul însemnau şcoală adevărată! Într-o eră a online-ului şi a digitalizării agresive, Dinu continuă să creadă în şcoala veche.

Notiţă despre Enache: "Când tac vulturii, trăncănesc papagalii!"

Pentru fiecare joc, Dinu scrie câte o scurtă concluzie. În dreptul meciului Astra - FCSB 2-0, pe lângă chestiunile generale, legate de joc, i-a atras atenţia discursul motivator al lui Enache. Şi Dinu a notat: "La ambele goluri, liderul de strigături, Enache, penibil! Motivatorul Enache... Churchill zicea: "Când tac vulturii, trăncănesc papagalii".

Transcrierea integrală, meci cu meci, notițele și concluziile sunt EXCLUSIV PRINT, în Gazeta Sporturilor de astăzi sau pe platforma online Gazeta Digitală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
mosvasile
mosvasile  •  29 Noiembrie 2017, 16:36

Cine zice!? Ala e !Pai cine "umbla" mereu cu citate?Chiar daca gresite!Ala nu e papagal?

983732924972315
Soos Vilmos  •  29 Noiembrie 2017, 11:07

Are perfecta dreptate , asta este motivul pentru care trebuie sa ii ascultam in fiecare seara trancanelile de multe ori dezgustatoare.

1663755793951448
Costi Costinel  •  29 Noiembrie 2017, 10:37

Respect ...nea' Dinu , pacat ca la steaua n-au fost oameni de nivelul tau ! ...doar talpani , facuti la apelul bocancilor si asazisi ultrasi ... care mor si ei dupa cate o ramasita de ciolan de pe la popota!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează