INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EUROPA

COMPARAŢIE Anglia are stadioanele aproape pline într-un sezon. În Liga 1, gradul de ocupare e de doar 30%!

Fanii lui Liverpool, cei mai înfocaţi din Premier League.
Fanii lui Liverpool, cei mai înfocaţi din Premier League.

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 martie 2012 12:51

În Premier League, numai 8 la sută din capacitatea arenelor rămîne goală în timpul unui campionat. Anglia e lider în Europa.

Într-o perioadă lovită violent de criza financiară, fotbalul are un magnet extraordinar în marile campionate europene. Fanii nu au renunţat la marea lor pasiune, continuînd să vină în număr foarte mare la meciuri. Iar englezii şi nemţii sînt cei mai prezenţi pe arene, potrivit unui raport recent realizat de Parlamentul European pentru stagiunea 2009-2010.

467450-pagina-20-2.jpg

În Bundesliga sînt cei mai mulţi spectatori, peste 13 milioane într-un sezon. Dar, ţinînd cont de capacitatea mai mică a stadioanelor, cele mai pline arene sînt în Premier League, ocupate în proporţie de 92 la sută! Faţă de 88%, cum se întîmplă în Germania.

Cum e la noi? Sub 1,5 milioane de oameni au văzut fotbal live, pe stadioane, într-un campionat întreg. Procentul de ocupare a arenelor în 2009-2010 a fost de 30 la sută! De trei ori mai puţin decît în Anglia.

Premier League rămîne şi cea mai bogată competiţie continentală, cu un venit total de 2,5 miliarde de euro. Cele 53 de campionate profesioniste ale ţărilor membre UEFA au generat împreună 16,3 miliarde!

Top 4 venituri totale
1. Anglia 2.500*
2. Germania 1.664
3. Spania 1.622
4. Italia 1.532
* Sumele sînt exprimate în milioane de euro pentru sezonul 2009-2010.

467449-caseta-pagina-20.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
neamtzu78
neamtzu78  •  27 Martie 2012, 19:20

ce spectatori sa vina daca nu ai echipe in orasele mari ca de exemplu craiova,constanta,iasi,timisoara noi jucam chiajna cu astra ploiesti cine vine la meci,ce sa vezi?sau de exemplu in loc de pandurii-dinamo sa fie craiova-dinamo ca medie de spectatori oltenii tin cu craiova si vin in masa 30000 vad ca mai nou nu mai aveti ce sa dati pe site stiri intradevar interesante pt ca nu mai aveti ce din campionatul intern ma refer ,spectatorii vin pt orgoliu si spectacol daca ii bagi intr-un stadion de 5000 inseamna ca nu e derby sau macar la scara mai mica important pt pubic sa zic niste meciuri din cap mioveni cu brasov sau chiajna-sportu sincer mai bine te uiti la teleu chiar daca esti din or

nicco
nicco  •  27 Martie 2012, 15:30

orice statistica mai si imbrobodeste omul...Dar lumea se duce la meci ca sa vada spectacol pe teren nu mofturi si fite ale patronilor si tehnicienilor. La noi spectacolul nu e pe teren...

dumi67
dumi67  •  27 Martie 2012, 15:20

ar trebui sa nu mai venim de loc pe stadion .ar trebui nici la tv sa nu urmarim meciurile pt ca ratingul sa scada . facem campanie impotriva celo doi mafioti dragomir si m sandu si in schimb alimentam conturile patronilor cu bani de pe bilete . aceasta campanie ar trebui orientata impotriva patronilor pt ca lor le este la indeman sa-i schimbe pe cei doi .si ei sunt vinovati pe caderea fotbalului romanesc pt ca in schimbul a diferite favoruri ii mentin pe cei doi in functie . propun sa nu mai venim pe stadioane pana cand cei doi viermi nu vor fii dati jos ,sa-i lasam pe patroni fara o sursa de venituri facila si la indemana .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează