STRANIERI  ·  TOULOUSE

VIDEO AiRoman » Mijlocaşul a impresionat la Toulouse, centrul aerospaţial european: 3 goluri în 3 meciuri!

Articol de — Vineri, 19 Iulie 2013

În oraşul Airbus, ziariştii, antrenorul şi preşedintele alb-violeţilor sînt încîntaţi de mijlocaşul în vîrstă de 28 de ani. Fostul rapidist joacă foarte bine şi marchează constant


Toulouse este centrul aerospaţial francez şi continental. Aici, în jurul oraşului din sud-vestul Hexagonului, sînt centrele de cercetare, aici sînt marile companii Airbus, Air France şi Dassault, aici e baza Galileo, sistemul global de navigaţie prin satelit realizat de Agenţia Aerospaţială Europeană. Şi tot aici, Mihai Roman joacă la TFC precum un Rafale, temutul avion de vînătoare multirol. Are viteză, explozie şi e extrem de eficace.

"El e pistonul TFC"
În trei săptămîni, de cînd a fost prezentat oficial la alb-violeţi, fostul rapidist a jucat în trei amicale şi a înscris de fiecare dată după acţiuni fulminante:

- 11 iulie, 3-0 cu Arles (45 de minute) - Accelerează pe aripa dreaptă şi păcăleşte un adversar cu mare uşurinţă. Centrare în faţa porţii, mingea îi revine, şut pe scurt şi gol. Click aici pentru VIDEO!
- 14 iulie, 3-3 cu Luzenac (45 de minute) - Inteligent infiltrat în careu, preluare pe spaţiu redus, fentă, mingea pleacă pe colţul lung, la semiînălţime, portarul nu schiţează nici un gest. Click aici pentru VIDEO!
- 17 iulie, 3-2 cu Nimes (45 de minute) - După un sprint în diagonală, scapă de fundaş cu cîteva trucuri, apoi finalizează elegant, cu scăriţă. Click aici pentru VIDEO!

"E un veritabil piston. Ne place acest român", a exclamat cotidianul local La Depeche. "Mihai e irezistibil", a adăugat Alain Casanova, antrenorul lui TFC. "Am fost inspiraţi cînd l-am luat pe Roman", a încheiat preşedintele Olivier Sadran.

360 de mii de euro este salariul anual net la Toulouse al lui Mihai Roman, care a semnat pînă în 2016 pentru clubul francez


"Mihai nu pare nici atît de puternic, nici atît de rapid. Dar, cînd se lansează, e irezistibil. Şi are o tehnică extraordinară la finalizare"
Alain Casanova, antrenor Toulouse

"Sînt primul român la Toulouse şi am o mare responsabilitate. Voi merge pe urmele lui Mutu în Franţa. Cred în mine, în calităţile mele"
Mihai Roman, mijlocaş ToulouseCodruț Marta e de negăsit din 2012. Anunțul făcut acum, după 8 ani

Libertatea

Comentarii (4)

24eu  •  19 Iulie 2013, 11:09

Bravo Roman, iti doresc mult succes si sa ne faci mandri ca suntem romani!!!

michaelfcrb  •  19 Iulie 2013, 10:09

Suntem alaturi de tine, Hai Rapid!

mihai_ferdinand  •  19 Iulie 2013, 06:11

bravo lui..tot timpul l-am apreciat si-mi pare extrem de rau ca joaca pe aceeasi parte cu Torje...ambii sunt de valori egale. Ar fi fost bine pt nationala ca unul dintre ei sa poata juca pe celalalt flanc.

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:55 Fotbal, Europa League

Porto - Leverkusen

Digi 3, Telekom 3, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Gent - AS Roma

Digi 4, Telekom 2, Look Sport 2
19:55 Fotbal, Europa League

Bașakșehir - Sporting Lisabona

Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League

Ajax - Getafe

Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Arsenal - Olympiakos

Digi 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - FC Bruges

Digi 2, Telekom 4, Look Spor 3
22:00 Fotbal, Europa League

Inter - Ludogoreț

Digi 4, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1