JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  GIMNASTICĂ

Aproape de încoronare » Cine e gimnasta de 1,42 m de la care se așteaptă cel mai mult la JO 2016. În calificări nu a dezamăgit

Simone Biles dominând bârna, deși are doar 1,42 m // FOTO Guliver/GettyImages
Simone Biles dominând bârna, deși are doar 1,42 m // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 00:00

De la Simone Biles se așteaptă multe la această ediție a Jocurilor Olimpice și după cum a evoluat în calificări nu va dezamăgi.

Echipa feminină de gimnastică a impresionat în calificările de luni noaptea. Simone Biles, Ally Raisman, Gabrielle Douglas, Hernandez și Madison Kocian au aduat 185,238 de puncte, cu zece mai multe decât China. Exercițiile lor au fost amețitoare și de un risc pe care puține gimnaste și-l pot asuma.

Dintre ele însă se distinge Simone Biles, cea care nu a mai pierdut un concurs la individual compus din august 2013. Americanca în vârstă de 19 ani a cucerit trei medalii mondiale în concursul gimnastelor complete, lucru pe care nu-l mai reușise nimeni înaintea ei. De aceea lumea gimnasticii așteaptă multe de la ea, care participă la prima sa ediție a Jocurilor Olimpice.

Decizia din copilărie

Relaxată, cu zâmbetul pe buze, Simone și-a făcut exercițiile care i-au pus din nou în valoare forța. A luat 16.000 la sărituri, 15.000 la paralele, 15.633 la bârnă și 15.733 la sol. Niște punctaje incredibile.
Biles s-a apucat de gimnastică la șase ani.

Era mică, dar trecuse deja printr-o traumă, mama sa se lupta cu dependența de droguri și alcool. Bunicii au adoptat-o pe Simone și de atunci ei sunt părinții ei. "Când eram mică nu știam prea multe, credeam că toată lumea e adoptată, până când într-o zi i-am spus cuiva că sunt adoptată și s-a mirat. "Păi tu nu ești?", am întrebat. Mi se părea normal, iar oamenii mereu încearcă să facă o poveste din asta, dar pentru mine e ceva normal", a spus americanca.

Când era în școala generală, Biles a început să se concentreze mai mult pe gimnastică. Se antrena 32 de ore pe săptămână. De aceea a ales să continue să învețe acasă pentru a căpăta libertatea de care avea nevoie. O alegere pe care a făcut-o singură și care s-a dovedit inspirată.

Simone e un adevărat superstar, iar Jocurile Olimpice de la Rio îi pot augmenta aura. "Uneori nu înțeleg cum ceilalți oameni nu pot face salturi și șuruburi, dar cred că asta ne face pe noi speciale", a spus Biles.

14medalii mondiale are Simone Billes cucerite în carieră între 2013 și 2016, dintre care zece sunt de aur

Program gimnastică femină

  • 9 august, ora 22:00 finala pe echipe
  • 11 august, ora 22.00 finala de la individual compus
  • 14 august, ora 20:45 Finale pe aparate: sărituri, paralele
  • 15 august, ora 21:45 Finale pe aparate: bârnă (Cătălina Ponor), sol

Citește mai jos celelalte articole ale zilei dedicate JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.roDouă coafeze infectate au purtat măști și au avut 139 de clienți. Apoi au fost testați, rezultatul este incredibil
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Serie A
Torino - Genoa
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:15 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Spal - Inter
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1