SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

SIMONA HALEP ÎN FINALĂ LA ROLAND GARROS // Horia Tecău, sfaturi prețioase pentru Simona: "Dacă face asta, o va domina pe Stephens"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2018 19:41

Horia Tecău, câștigător a două turnee de Mare Șlem la dublu, e convins că Simona Halep poate câștiga finala de la Roland Garros, pe care o va disputa mâine, de la ora 16:00, în direct la Eurosport și ProTV și liveTEXT pe GSP.RO. Liderul WTA o întâlnește pe Sloane Stephens. 

"Simona a jucat deja două finale acolo, își dorește mult să câștige. Ea s-a descurcat și fără sfatul nostru. E consiliată de antrenori foarte buni. E foarte experimentată, are nevoie doar să-și facă jocul așa cum a făcut-o până acum. Noi putem să ne rugăm pentru ea, să o susținem și atât.

Era favorită și anul trecut, dar acum are mai multă experiență. A călit-o situația aceea. Mâine va fi concentrată de la primul până la ultimul punct. Cred că asta va fi prioritatea ei pentru finală. Se va bucura de acest moment și cred că până la urmă va câștiga.

Adversara ei joacă foarte agresiv, lovește puternic. Halep trebuie să o miște mult, pentru că aici o surprinde. Sloane are probleme la acest capitol. Dacă face asta, Simona o va domina, trebuie să iasă din zona de confort.

Sloane se folosește de acest avantaj psihologic pentru că a câștigat un Grand Slam. Dar Simona nu cade în astfel de capcane. Simona e jucătoarea mai bună, din acest motiv e liderul mondial. Ea este favorita acestui meci, nu degeaba are 5-2 la meciurile directe", a zis Horia Tecău la TV Digi Sport.

Vezi și:

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Iunie 2018, 09:04

Adevarul e ca Stephens n-a fost pusa la incercare cu adevarat in acest turneu cu exceptia partidei cu Giorgi, pe care a castigat-o foarte greu. Si asta desi Giorgi nu e vreo jucatoare de exceptie, iar pe zgura inca si mai putin (RG e turneul GS cu cele mai putine victorii pentru ea, la Madrid sau Roma a reusit cate o victorie in toata cariera iar in alte turnee WTA are finale si pe hard si pe iarba, dar nu pe zgura). Si totusi a chinuit-o cumplit pe Stephens. Primele doua tururi au fost cu jucatoare perfect multumite ca au ajuns pana acolo, dupa Giorgi a venit o Kontaveit accidentata care s-a chinuit sa incheie meciul, apoi o Kasatkina complet absenta dupa meciul reusit cu Wozniacki si in sfarsit meciul cu Keys pe care o bate in toate meciurile importante. E drept ca nici Muguruza nu a fost in cea mai buna forma in meciul cu Simona, insa spaniola in forma mai slaba e peste toate adversarele intalnite de Stephens in forma buna (cu exceptia Kasatkinei). Asta inseamna ca daca poti sa o scoti din zona de confort pe Stephens, cum a facut Giorgi, ai o sansa mare. Intrebarea e daca Simona va reusi s-o faca. Daca reuseste sa depaseasca blocajul mental care o incearca uneori in momentele importante (mai ales in finala cu Ostapenko), eu zic ca da. Stephens insa trebuie luata in serios cu mare atentie, are un moral de GS exceptional. S-ar putea sa fie nevoie de multa indarjire din partea Simonei pentru a o dovedi in cele din urma.

114653029430026
Ducu Praz  •  09 Iunie 2018, 08:53
Postat de t0ni pe 09 Iunie 2018, 02:05

Apuca-te tu de sport si salveaza tenisul romanesc! Chiar ma umplu de nervi cand vad cocalarii care se screm pe aici zilnic cu datul cu parerea pe subiecte ce-i depasesc si fata de care precum Dancila, sunt la ani lumina. :-)))

Umple-te de nervi din cauza ca aduci aici numele d-nei Dancila.Ce ar e ea cu tenuisul.Cu ganduri #...fa-ti politica altundeve...,taci din gura!!

114653029430026
Ducu Praz  •  09 Iunie 2018, 08:48

Tecau este submediocru,asa ca nu poate sa dea sfaturi lui Halep.Dincolo de sfaturi,pe teren se va intampla cu totul altceva.Chiar jucatoarele participante uita unele sfaturi in febra jocului.Asa ca,una dintre ele va castiga si va savura victoria,iar cealalta va ramane cu speranta ca oadata si odata va castiga si ea la RG.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează