GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Preliminariile EURO 2024 încep în forță: Italia-Anglia, Franța-Olanda și Belgia-Suedia sunt doar 3 din cele mai tari dueluri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 martie 2023 12:34 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 12:34

Campionatul European din 2024 va ține capul de afiș în fotbal anul viitor, atunci când cele mai bune 24 de naționale din Europa vor lua parte la întrecerea supremă. Momentan, Germania este singura echipă deja calificată, fiind gazda turneului final.

Spectacolul va fi asigurat pe cele mai tari stadioane din Bundesliga. Allianz Arena, Westfalenstadion, Mecedes-Benz Arena, Waldstadion, Arena AufSchalke, Red Bull Arena, RheinEnergie Stadion, Merkur Spiel-Arena, Volkspartkstadion și nu în ultimul rând Olympiastadion vor găzdui EURO 2024. Marea finală este programată pe 14 iulie, la Berlin, pe Olympiastadion. Deschiderea va avea loc cu o lună în urmă, pe 14 iunie.

Italia vs. Anglia, primul derby din aceste preliminarii

Prima zi a campaniei de calificare pentru turneul final din 2024 ne aduce în atenție un derby cât o finală, între Italia și Anglia. Partida are loc pe data de 23 martie, de la ora 21:45. Britanicii sunt încă răniți după finala EURO 2020 pierdută pe Wembley în fața adversarei de astăzi și tocmai de aceea operatorii de pariuri sportive online le acordă prima șansă – având o cotă de 2.50 la victorie. Remiza pe Stadio Diego Armando Maradona din Napoli este cotată cu 3.20, în timp ce naționala lui Mancini are o cotă de 3.00 pentru un eventual succes. 

Italienii au fost superiori în fața britanicilor și anul trecut, în grupele Ligii Națiunilor. Atunci Squadra Azzurra a rezistat cu o remiză albă în Anglia și s-a impus acasă, cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Raspadori. Datorită problemelor de efectiv pe fază ofensivă, în Italia se zvonea despre convocarea atacantului celor de la FCSB – Andrea Compagno. În cele din urmă, selecționerul Italiei a decis să nu se bazeze pe golgheterul Superligii.

Preliminariile EURO 2024 încep în forță: Italia-Anglia, Franța-Olanda și Belgia-Suedia sunt doar 3 din cele mai tari dueluri

Mbappe și Depay luptă pentru un loc la EURO 2024

În ziua următoare, pe Stade de France se întâlnesc alți doi granzi din fotbalul european. Este vorba despre Franța și Olanda, două naționale ce s-au duelat ultima oară în 2018. Atunci, ambele se impuneau în grupele Nations League, Franța 2-1 pe teren propriu, iar Olanda 2-0 acasă. În ultimele 3 întâlniri directe am asistat la nu mai puțin de 9 reușite, fiind o medie de 3 goluri / meci.

Batavii propun o ofensivă cu Gakpo, Bergwijn, Memphis Depay și noul atacant al celor de la Manchester United – Weghorst. De partea cealaltă, Kylian Mbappe conduce linia de atac a ”Cocoșului Galic” și din câte se pare, Didier Deschamps îi va acorda banderola de căpitan. Karim Benzema nu mai face parte din circuitul echipei naționale, însă Mbappe îi are alături pe Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Moussa Diaby sau Kingsley Coman.

Partida are loc vineri 24 martie 2023, de la ora locală a României 21:45. Având avantajul terenului propriu, evident Franța este favorita caselor de pariuri, cu o cotă de 1.87. Rezultatul de egalitate este cotat cu 3.50, în timp ce batavii au o cotă de 4.35 pentru o victorie la Saint-Denis.

Preliminariile EURO 2024 încep în forță: Italia-Anglia, Franța-Olanda și Belgia-Suedia sunt doar 3 din cele mai tari dueluri

Belgia, o națională în reconstrucție

Tot vineri, de la aceeași oră, Belgia se deplasează la Solna, acolo unde își măsoară forțele cu Suedia – pe Friends Arena. ”Generația de Aur” a diavolilor nu a reușit să obțină aurul la competițiile importante, fapt pentru care acum vorbim despre o reconstrucție. Roberto Martinez a plecat de pe banca tehnică și nu a făcut-o de unul singur. Eden Hazard a decis să facă un pas în spate și și-a anunțat retragerea de la națională. De asemenea, Domenico Tedesco a decis să nu convoace un alt veteran – Axel Witsel.

În schimb, la echipă au ajuns Wout Faes (Leicester), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Orel Mangala (Nottingham Forest), Lois Openda (Lens) sau De Ketelaere (AC Milan). Noul star din ofensiva belgienilor pare să fie Leandro Trossard. Atacantul în vârstă de 28 de ani s-a adaptat de minune după transferul la Arsenal și a devenit un jucător de bază în primul 11 al lui Mikel Arteta. Acesta a și marcat primul gol în tricoul tunarilor, iar acum luptă pentru titlu. 

Preliminariile EURO 2024 încep în forță: Italia-Anglia, Franța-Olanda și Belgia-Suedia sunt doar 3 din cele mai tari dueluri

Suedia, în schimb, pare că nu vrea să scape de trecut, din moment ce în lotul pentru primele meciuri din preliminarii se regăsește veteranul Zlatan Ibrahimovic. La 41 de ani, Ibra nu își dorește să agațe ghetele în cui. Ultima oară, Suedia și Belgia se întâlneau în grupele EURO 2016, atunci când Nainggolan marca unicul gol al partidei. Belgienii sunt favoriți, cu o cotă de 2.10. Succesul nordicilor primește o cotă de 3.55, iar remiza este cotată cu 3.35.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează