FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj a fost la un pas de colaps » Anunțul conducerii: „Nu știu care ar fi fost finalul fără titlu”

„Feroviarii” au câștigat al cincilea titlu la rând / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj +34   FOTO
„Feroviarii” au câștigat al cincilea titlu la rând / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 11:59 / Actualizat luni, 16 mai 2022 18:16

Cristi Balaj, președintele campioanei CFR Cluj, explică dificultățile cu care „feroviarii” s-au confruntat pe durata acestui sezon, unul în care ardelenii și-au schimbat conducerea administrativă în plin campionat.

La o zi după titlul cucerit de CFR, actualul președinte din Gruia a vorbit despre „moștenirea” primită de la predecesorul Marian Copilu, afirmând că alb-vișiniii s-ar fi putut prăbuși fără o restructurare financiară. 

„Nu e ușor să construiești în același timp în care optimizezi. Sunt foarte multe situații găsite aici la club. Nu știu care ar fi fost finalul dacă s-ar fi continuat în același ritm. Sunt contracte întârziate, dar care trebuie să fie onorate. Au fost o povară. În fiecare zi, am reușit să diminuăm numărul acestor probleme, să facem o curățenie în documente”, a declarat Balaj, la Pro X. 

13 milioane de euroa fost suma cheltuită de CFR anul trecut exclusiv pe bugetul de salarii

FCSB chiar joacă degeaba cu CFR în play-off » 6 „finale” și ZERO reușite pentru echipa lui Gigi Becali!
CFR CLUJ, CAMPIOANA ROMÂNIEI
FCSB chiar joacă degeaba cu CFR în play-off » 6 „finale” și ZERO reușite pentru echipa lui Gigi Becali!

Cristi Balaj: „Vor veni patru jucători importanți”

Oficialul clujenilor a vorbit și despre strategia pe care echipa lui Dan Petrescu o va aborda începând din sezonul următor. „Trebuie să fim înțelepți”, avertizează Balaj.

„Urmează o vară în care trebuie să fim înțelepți. Vom acoperi anumite poziții unde am suferit în acest campionat. Dacă am fi avut jucători mai buni pe acele poziții, probabil că n-am fi suferit, iar lupta pentru titlu s-ar fi terminat cu câteva etape în urmă. 

Vor veni patru jucători importanți, care trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fi jucat mult în ultimii ani, să fie caractere și să vină de la echipe obișnuite să evolueze în cupele europene. Aducem jucători tineri pentru echipa a doua, pe unii îi vom împrumuta. În paralel, vor apărea și unele rezilieri”, a declarat Cristi Balaj, la Pro X.

CFR Cluj, pierderi financiare istorice în 2021

Raportul financiar al campioanei CFR Cluj pentru 2021 scoate la suprafață cifre șocante: a fost un an în care deficitul s-a apropiat de 9 milioane de euro, iar datoria totală e de 26 de milioane de euro, două treimi din aceasta fiind către propriul patron, care a creditat clubul. 

Titlurile pe bandă rulantă și accesarea grupelor în cupele europene nu i-au adus CFR-ului și soliditate financiară. Bilanțul contabil făcut public de clubul clujean, aceasta fiind o cerință expresă a FRF, ca toate grupările să-și prezinte raportul financiar pe site, arată un dezastru de proporții în Gruia.

CFR a înregistrat pe parcursul anului 2021 o pierdere istorică, aproape 9 milioane de euro. Mai precis, 43,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă 8.850.000 de euro. Este cel mai mare deficit de când există CFR.

FOTO / Imagini de la sărbătoarea de titlu a CFR-ului

+30 FOTO

CFR Cluj este din nou campioana României: imagini cu bucuria din Gruia

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu + pentru ce sumă luptă în Champions League

Grupele Champions League: misiune infernală pentru CFR Cluj! Ce adversari va avea campioana + șanse mari în Conference League

FCSB chiar joacă degeaba cu CFR în play-off » 6 „finale” și ZERO reușite pentru echipa lui Gigi Becali!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
befree
befree  •  16 Mai 2022, 21:24
Postat de Popa Lucian pe 16 Mai 2022, 13:00

De aceea au fost atât de disperați să ia titlul apelând la mizerii.

Despre ce mizerii vorbesti, prostalaule?

coafor_ddb_in_b
coafor_ddb_in_b  •  16 Mai 2022, 13:30
Postat de petrucj pe 16 Mai 2022, 12:57

La ce joaca U in momentul asta, nu au nici macar o sansa infima la promovare. Asa ca pregateste-ti batista pentru inca un sezon ratat in totalitate.

dupa ce ne-au umilit 6-0, 9-0, eu cred ca si-au indeplinit obiectivul. sper ca noi sa ne resetam in b, si vom reveni in a apoi direct in shampions lig!

10209899427152560
Popa Lucian  •  16 Mai 2022, 13:00

De aceea au fost atât de disperați să ia titlul apelând la mizerii.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează