FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLU

exclusiv L-a încurcat nunta lui Costache! » Cum a ajuns Petrila rezerva lui Birligea: l-a ȘOCAT pe Dan Petrescu

Claudiu Petrila (21 de ani, extremă stânga) l-a șocat pe Dan Petrescu
Claudiu Petrila (21 de ani, extremă stânga) l-a șocat pe Dan Petrescu

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 08:29 / Actualizat joi, 12 mai 2022 09:50

Claudiu Petrila (21 de ani, extremă stânga), un fotbalist pentru care CFR Cluj speră să încaseze câteva milioane de euro, a devenit rezerva lui Daniel Birligea, un jucător adus recent din Serie C italiană. Claudiu l-a șocat pe Dan Petrescu în urmă cu două săptămâni: n-a ajuns la antrenament fiindcă nu s-a trezit la timp, după ce participase la nunta colegului Costache!

CFR nu are mulți jucători buni să fie vânduți și își legase planurile de afaceri de comercializarea lui Claudiu Petrila, unul dintre puținii fotbaliști pe care clubul din Gruia i-a promovat din centrul de tineret propriu. 

Petrila are cel mai bun sezon din carieră, a marcat nouă goluri doar în campionat, și patronul Varga speră să bată recordul clubului în materie de transferuri cu fotbalistul în vârstă de 21 de ani.

România e iarăși la coada Europei! E exclus să avem VAR la FCSB - CFR
FCSB - CFR CLUJ
România e iarăși la coada Europei! E exclus să avem VAR la FCSB - CFR

Daniel Birligea, rezervă în Serie C, bun la CFR Cluj

Doar că Petrila a devenit, deocamdată, rezerva lui Daniel Birligea, un atacant mai în vârstă cu 7 luni pe care vișiniii l-au achiziționat în iarna trecută de la Teramo, din liga a treia italiană. 

Birligea nu era om de bază nici în „C"-ul italian, el bifase în sezonul acesta 16 meciuri pentru Teramo, dintre care numai cinci fuseseră din postura de titular. 

Cum a ajuns să-l dea la o parte pe Petrila și să îi ia locul? Birligea a marcat pe 1 mai golul victoriei cu Farul, 1-0, o realizare cu care el a salvat echipa campioană într-o seară slabă. "Italianul" intrase pe teren în minutul 61 al acelui meci, tocmai în locul lui Petrila.

L-a încurcat nunta lui Costache! » Cum a ajuns Petrila rezerva lui Birligea: l-a ȘOCAT pe Dan Petrescu
Daniel Birligea

Claudiu Petrila nu s-a trezit nici la meci pentru CFR Cluj

Claudiu fusese utilizat din start, deși el îl supărase pe Dan Petrescu înaintea acelei partide. Antrenorul le permisese jucătorilor să participe miercuri la nunta lui Valentin Costache. 

Petrila nu s-a trezit la timp a doua zi și a lipsit de la antrenament. A fost o abatere cum Petrescu nu iartă de obicei, însă Dan l-a folosit totuși ca titular pe Claudiu, gândindu-se că atacantul trebuia să se simtă dator să-și plătească greșeala jucând și mai bine decât juca de obicei. 

Calculul nu a funcționat în realitate, internaționalul de tineret a avut o evoluție slabă, iar în jocul cu FC Argeș nu a mai prins un loc în formula de bază. El a prins pe teren doar ultimele 29 de minute, după ce Petrescu operase înlocuirea inversă față de jocul cu Farul, cu Petrila în locul lui Birligea.

„Zece milioane pentru Petrila? Sunt doar vorbe!”

Ioan Becali a agentul lui Claudiu Petrila și nici el nu crede că ar fi posibil ca vișiniii să încaseze în schimbul atacantului zece milioane de euro, suma pe care ar visa-o Ioan Varga, patronul CFR-ului. 

"Dacă ar avea vreo ofertă cu șapte milioane de euro credeți că n-ar accepta-o CFR-ul? Deocamdată sunt doar vorbe", a comentat Giovanni la DigiSport. Tot el îl impresariază și pe Octavian Popescu, noua "perlă" pe care o propune Gigi Becali. "El cred că ar putea să fie vândut cu 20 de milioane sau cu 25 de milioane de euro plus procente din revânzare plus bonusuri după un anumit număr de meciuri", calculează agentul. 

Dan Petrescu a pierdut puncte fiindcă nu-l place

Petrescu nu e tocmai un admirator al lui Petrila, el nu a mizat pe tânărul jucător nici în mandatul trecut pe care l-a avut la CFR. Claudiu a fost împrumutat la Sepsi în sezonul trecut. A revenit la Cluj în vara aceasta și a început campionatul ca titular, sub comanda lui Șumudică. Demiterea lui Șumi și revenirea lui Petrescu i-au șubrezit iar statutul internaționalului de tineret. Dan l-a folosit în multe meciuri pe Hindrich ca titular, ca să respecta regula U21, și l-a lăsat pe Petrila pe bancă. 

Hindrich, un internațional U20, a greșit în câteva meciuri, erorile sale au pierdut puncte și au consumat din avansul pe care CFR îl avea la un moment dat în competiția cu FCSB.

 Petrescu a renunțat să-l mai utilizeze pe Otto, l-a înlocuit cu experimentatul Letica, un croat fost la Hajduk Split, la Bruges și la Sampdoria. Locul care trebuie să-i fie rezervat unui jucător eligibil U21 l-a ocupat ba Petrila, ba Birligea.

80 de meciuriși 15 goluri a strâns Petrila în prima ligă, la CFR și la Sepsi. El a crescut în centrul de tineret al vișiniilor și a debutat în prima ligă în decembrie 2018. În noiembrie anul acesta va împlini 22 de ani

5 partideși un gol are Birligea de când a ajuns la CFR. Clubul a căutat să sporească numărul soluțiilor pentru respectarea regulii U21 și printre cei pe care i-a recrutat s-a aflat și atacantul de 22 de ani

Cifrele lui Petrila cu Farul

  • 61 de minute jucate 
  • 0 şuturi pe poartă 
  • 0 şuturi la poartă 
  • 0 ocazii create 
  • 0 driblinguri 
  • 17% dueluri câştigate

VIDEO. Leo Grozavu, verdicte în cazurile Petrila și Keșeru: „Primul merită o soartă mai bună, Keșeru nu cred că se pretează jocului FCSB-ului”

Mai multe știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV România e iarăși la coada Europei! E exclus să avem VAR la FCSB - CFR

Un arbitru care nu e pe lista FIFA, printre favoriți să conducă derby-ul de titlu FCSB - CFR! Istvan Kovacs nu e disponibil, după ce a fost delegat la o finală europeană

EXCLUSIV FCSB i-a speriat! Ce au făcut jucătorii lui CFR Cluj după ce au văzut victoria roș-albaștrilor la Craiova FOTO: Raed Krishan

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (22)
sibelius
sibelius  •  12 Mai 2022, 19:53
Postat de babuilie pe 12 Mai 2022, 16:44

Cu kvsc a semnat, cariera și-a terminat

Dovada Pascanu. Adus la CFR ca sa nu mearga la Gheorghe, aruncat dupa doua meciuri la Voluntari, titular in liga a II-a din Spania.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Mai 2022, 16:53

Un material pornind de la un telefon al lui Giovanni iar cum unii se pricep au întors textul...oricum bravo nu se prinde nimeni...

babuilie
babuilie  •  12 Mai 2022, 16:46
Postat de sakamoto pe 12 Mai 2022, 11:47

Petrila este cel mai valoros fotbalist din campionat. De departe. Daca juca in echipa lui Gigica, ar fi valorat peste 100 milioane de euro. Asa la Cluj daca joaca, ziaristii lui peste il evaluiaza la nici 7 milioane de euro si nici nu are ce cauta in Nationala Romaniei...Acolo este dorit cu ardoare Popescu Octavian, un jucator modesc facut supervedeta, din fata caruia fundasii adversi se dau la o parte, pt ca perla lui Gigica sa marcheze goluri...

Template de la impresarii care nu papă nimic

Vezi toate comentariile (22)
Comentează