FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

MM a rămas ziarist! » Din culisele demiterii lui Mihai Stoica

MM este omul despre care Becali spunea că nu-l va da niciodată afară
MM este omul despre care Becali spunea că nu-l va da niciodată afară

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 21:46

Ilie Stan s-a temut să lucreze cu el, restul oamenilor din club nu-l mai suportau, iar eşecul Levy i-a fost atribuit chiar dacă managerul a încercat să se dezică de israelianul pe care el l-a adus. MM, autointitulat ”cel mai bun manager şi cel mai bun ziarist”, rămîne doar colaborator al DigiSport.

Gigi Becali l-a dat afară pe "cel mai bun manager din istoria fotbalului românesc". O săptămînă a mai rezistat în funcţie Mihai Stoica după ce a anunţat că e cel mai bun, departe de toţi cei cu care ar putea fi comparat. MM a fost anunţat ieri de patron că a fost dat afară, "dar putem să prezentăm despărţirea ca pe o demisie a ta". A urmat o intervenţie a lui Gigi la TV: "Rămîne prietenul meu, dar nu se mai înţelegea cu nimeni din club". Stoica a plecat, aşadar, o dată cu Levy, antrenorul pe care el l-a recomandat astă-vară, dar cu care se certase rău între timp. S-a dezis de Ronny şi de opţiunile lui, dar a fost demis în acelaşi timp. Acum un an, cînd a revenit în Ghencea, a promis: "Nu se va mai întîmpla vreodată să demisionez! Plec numai dat afară!". Cum a ajuns să fie dat afară?

Stan nu l-a vrut
Becali l-a vrut pe Grigoraş, astă-vară, înainte ca Mihai Stoica să-l recomande pe Levy. Grig a refuzat Steaua ştiind că nu e dorit de manager. "N-am nici o şansă să reuşesc dacă nu mă vrea şi MM!", le-a explicat apropiaţilor lui. Patronul a avut parte acum de o atitudine asemănătoare din partea lui Ilie Stan. Noul antrenor i-a transmis că vrea să colaboreze doar cu Narcis Răducan: "El poate să stea pe bancă. Am discutat cu el şi chiar i-am zis ca de mîine să vină îmbrăcat în trening, nu în costum, să se implice alături de mine. Cu el vreau să lucrez, nu cu MM!". Gigi a vorbit la TV: "MM nu mai are nici o atribuţie, nu mai are putere. Nu eu i-am luat-o, viaţa i-a luat-o! Dar poate rămîne în club, nu e nici un fel de problemă".

Era urît de toţi
În particular i-a spus însă ex-managerului că nu poate rămîne, fiindcă nu mai e dorit de nimeni din conducere. Cu o seară înainte, Levy şi-a anunţat pe aeroportul din Larnaca demisia, dar tot după ce Gigi i-a transmis prin intermediari că nu mai e antrenorul echipei. MM nu şi-a oficializat nici el plecarea, a făcut-o tot Becali: "A zis că nu vrea să mai rămînă, fiindcă nu e dorit, nu e bine văzut în club şi vrea să-şi asume şi înfrîngerea, aşa cum s-a lăudat la victorii. A recunoscut că i-am dat încredere şi putere, asta e. Rămînem prieteni".

Stoica nu era suportat de apropiaţi ai lui Becali, "Teia Sponte şi Virgil nu-l plac fiindcă m-a jignit pe mine, nu că ar avea ei ceva cu el", şi ajunsese în conflict şi cu alţi angajaţi. S-a certat rău de mai multe ori cu Narcis Răducan, de care s-a chinuit să scape, fără să reuşească. MM nici cu Levy nu mai colabora şi-l acuza pe israelian că s-a apropiat prea mult de "duşmanii" lui.

"MM poate reveni la Steaua din sezonul viitor, dacă Ilie Stan cîştigă titlul acum. I-am zis asta, dar el n-a crezut, chiar m-a enervat că n-a crezut!" (Gigi Becali, patron Steaua)

A revenit tot după 1-1
Mihai Stoica n-a rezistat nici măcar un an în al doilea mandat la Steaua. A fost readus la club în noiembrie 2010 şi ar mai fi avut nevoie să-şi păstreze postul încă o lună şi jumătate ca să împlinească un an întreg. A prins patru antrenori în acest timp: Lăcătuş, Cîrţu, Olăroiu şi Levy. S-a cucerit un singur trofeu, Cupa României, la finalul stagiunii trecute.

Evenimentele importante din al doilea mandat al lui MM:
- La două săptămîni de cînd fusese numit, a dus tot lotul într-un club de noapte şi s-a certat cu Lăcătuş din cauza asta
- S-a certat violent cu Piţurcă, apoi cu Ioan şi cu Victor Becali
- S-a supărat cînd Becali l-a demis pe Lăcătuş şi l-a numit pe Cîrţu, cu care susţinea că nu poate să colaboreze, şi a anunţat că va demisiona. Dar cînd "Sorinaccio" a fost confirmat oficial, MM a organizat o conferinţă în care a anunţat că nu mai pleacă
- A adus doar patru jucători: Gabi Matei, Dorinel Popa, Rusescu şi Tatu. Doar ultimul s-a impus ca titular.
- L-a bătut pe un nuntaş la sfîrşitul meciului cu Gaz Metan (0-3), din acest sezon. Cînd a ajuns la hotel, şi-a lovit victima, participant la o nuntă, fiindcă n-a deschis uşa hotelului mai repede

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
pantera_28121979
pantera_28121979  •  02 Octombrie 2011, 01:01

becali are dreptate viata l.a dat afara de la steaua si mai ales comportamentul lui. nu are colaboratori pt a aduce jucatori sau antrenor asta pt ca in mandatul trecut echipa a fost formata de piturca si nu i.a trebuit f multi jucatori iar antrenorii pe care i.a vrut erau momentan in impas sau liberi. la urziceni a avut mana libera si bani. de unde nu stiu ca nu au supravetuit...... alta afacere a unui om poate sau nu destept dar care a mers. MM nu a fost si nu va fi manager adevarat niciodata si asta o spune singur prin comportamentul lui. e copil de mahala acolo se face dreptate cu pumnul. asa ca dragi ziaristi nu ii mai planget de mila

imperator
imperator  •  02 Octombrie 2011, 00:57

MM ? Ce face make fara tine ?

goma
goma  •  02 Octombrie 2011, 00:15
Postat de nick.name pe 01 Octombrie 2011, 09:23

MM-ul a fost intens curtat de Real Madrid, dar a refuzat.... :))

plange MM-ul ,plange.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează