GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Generalul Ilie Năstase: „Dacă ajunge războiul și la noi? Eu am altă variantă”

Ilie Năstase (75 de ani), primul lider mondial din istoria ATP și general-maior în Armata Română, nu crede probabil scenariul în care războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în țara noastră. +29   FOTO
Ilie Năstase (75 de ani), primul lider mondial din istoria ATP și general-maior în Armata Română, nu crede probabil scenariul în care războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în țara noastră.

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 19:19 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 19:35

Ilie Năstase (75 de ani), primul lider mondial din istoria ATP și general-maior în Armata Română, nu crede probabil scenariul în care războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în țara noastră.

Trupele lui Putin se pregătesc să cucerească Kievul. Aproape 200 de oameni, inclusiv civili, au fost uciși în ultimele două zile în Ucraina. 1.115 de persoane au fost rănite, între care 33 de copii, notează The Kyiv Independent.

Vladimir Klitschko: „Interveniți ACUM în Ucraina! Mâine sau peste o oră va fi prea târziu”
Război în Ucraina
Vladimir Klitschko: „Interveniți ACUM în Ucraina! Mâine sau peste o oră va fi prea târziu”

Ilie Năstase: „Mai degrabă războiul se extinde în Moldova, nu în România”

„E urât ce se întâmplă. Nu știu, se poate să se extindă și la noi. Cred că mai degrabă în Republica Moldova, în condițiile în care România este în NATO”, a declarat Ilie Năstase pentru fanatik.

În cazul unui atac din partea Rusiei, România ar fi apărată de Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic: „Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord”.

Moldova nu face parte din NATO, organizație la care România a aderat în 2004.

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.ro & Libertatea: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Fotbalul din Spania face un apel la pace » Mesajul „Opriți războiul”, afișat pe grafica meciurilor din La Liga

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (5)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  27 Februarie 2022, 09:40

eheeeeei! *** spune un text stradal adevarat. a fost uman si in razboiul din iugoslavia sau din siria? tari distruse iar una si impartita la greu pe cind romanii crosetau si erau asa dintr-o data musulmani. kosovo pamint sirbesc rapit. cel mai tare aliat american distrus cu buna stiinta pe cind musulmanii din iugoslavia isi imbracau soldatii cu haine civile ca sa mareasca numarul de morti. azi cecenii dece oare sint cu rusii? ghici! ce spune trump mai ieri ar trebui citit de catre astia ***. zvonistica franceza care prin cosilierul ei semna actele pacii ruso turcesti si ne luau cetatile lui stefan ca deh asa este francezul om "bun." o sa vedeti cum se vor intoarce lucruril. apoi voi romani cautati atrocitatile ucrainiene cu fratii vostri de peste nistru in basarabia pe care nu i-ati ajutat niciodata. azi dati apa celor care va umileau . frumo nu zic. dar tare nedemn. sinteti prea mici pentru a intelege un razboi mare pe cind nea de la kiev parca joaca pentru razboi nu pentru pace. ca deh rusul trebuie sa fie prost si atunci ce apreciat va fi. o sa vedeti cid vor scoate rusii cu tot ce are la mina pe acest occident si *** pro vaxinare de care ati uitat cum ursula va trimitea in buncare si penaliza. memmoria scurta te costa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

356842884821025
Ioan Urzica  •  26 Februarie 2022, 21:44

Dar in Moldova nu sunt tot romani ?

sf_gheorghe
sf_gheorghe  •  26 Februarie 2022, 20:33

Ilie Năstase e generalul cu cea mai mare experiență în rachete!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează