INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAZIO

Fanii lui Lazio, scandări antisemite la meciul cu Napoli » Federația Italiană a deschis o anchetă

Federația Italiană de Fotbal a deschis o anchetă, deoarece fanii celor de la Lazio au scandat sloganuri antisemite la meciul câștigat de trupa din capitala Italiei, scor 1-0, pe terenul lui Napoli, în runda cu numărul 25 din Serie A. 
Foto: Imago
Federația Italiană de Fotbal a deschis o anchetă, deoarece fanii celor de la Lazio au scandat sloganuri antisemite la meciul câștigat de trupa din capitala Italiei, scor 1-0, pe terenul lui Napoli, în runda cu numărul 25 din Serie A. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 19:29 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 20:01

Federația Italiană de Fotbal a deschis o anchetă, din cauza scandărilor antisemite ale fanilor lui Lazio la meciul câștigat cu 1-0 pe terenul lui Napoli, în runda cu numărul 25 din Serie A. 

Aproximativ o sută de fani ai lui Lazio au folosit în mai multe momente scandări xenofobe înainte de a intra pe stadionul „Diego Armando Maradona” din Napoli, scrie cotidianul francez Le Parisien. 

Reacția lui Mihai Stoica, după ce Leo Strizu l-a comparat cu Fane Spoitoru: „Răspunsul meu e același!”
FCSB
Reacția lui Mihai Stoica, după ce Leo Strizu l-a comparat cu Fane Spoitoru: „Răspunsul meu e același!”

Scandări antisemite ale fanilor lui Lazio la meciul cu Napoli

Ținta suporterilor lui Lazio au fost fanii marii rivale, AS Roma. Strigau despre părinții acestora că au fost deportați de naziști în camerele de gazare din lagărele de concentrare și exterminare. 

Fanii lui Lazio au mai fost acuzați și de gesturi rasiste la adresa lui Victor Osimhen (24 de ani), atacantul nigerian al celor de la Napoli, mai arată sursa citată. 

Fanii lui Lazio, scandări extremiste și în trecut 

În luna ianuarie a acestui an, clubul Lazio a jucat cu peluza închisă la meciul cu Empoli, încheiat la egalitate, scor 2-2. Federația i-a pedepsit pe „biancocelesti” pentru că fanii trupei antrenate de Maurizio Sarri (64 de ani) l-au abuzat rasial pe Samuel Umtiti, fundașul central al celor de la Lecce, în timpul meciului pierdut de Lazio, scor 1-2, în etapa a 16-a din Serie A. 

În octombrie 2017,  fanii lui Lazio au ocupat sectorul tifosilor celor de la AS Roma la meciul cu Cagliari, 3-0, și au lipit pe scaune fluturași, lăsând pe scaune mesaje agresive împotriva evreilor.

Recunoscuți adepți ai extremei drepte, tifosii echipei lui Ștefan Radu au apelat la un nou atac antisemit contra rivalilor giallorossi. Deși Peluza Nord le-a fost închisă, ca sancțiune după mai multe incidente provocate pe Olimpico la acea vreme, s-au mutat în sectorul fanilor Romei și au lipit abțibilduri cu chipul Annei Frank în tricoul Romei, mâzgălind scaunele din Peluza Sud cu multe mesaje împotriva evreilor! 

Anne Frank, evreică rămasă fără cetățenia germană în exilul olandez, a căzut victimă genocidului nazist din Al II-lea Război Mondial. E celebră pentru jurnalul ținut în ascunzătoarea din Amsterdam înaintea arestării. 

Am condamnat mereu orice formă de rasism și am rămas perplecși în fața manifestărilor unui grup restrâns de persoane, care se disociază de marea masă a fanilor noștri.

-Comunicat oficial al lui SS Lazio, pe 23 octombrie 2017 

La numai trei zile după aceea, pe 25 octombrie, o sută de fani ai lui Lazio s-au manifestat antisemit, în timpul meciului cu Bologna, 2-1, sfidând și memoria unui fost antrenor evreu al gazdelor, ucis în lagăr și al cărui nume, Weisz, îl poartă peluza unde au stat ultrașii extremiști. 

În meciul de la Bologna, jucătorii biancocelesti au apărut la încălzire cu tricouri albe având-o pe fata de 16 ani ucisă de naziști și încrisul „Nu antisemitismului”. 

VIDEO. Rezumat: Napoli - Lazio 0-1

Citește și: 

Declarațiile date de Adrian Mititelu în fața Comisiei de Recurs i-au înfuriat pe cei de la Sepsi: „N-am afirmat niciodată asta!”

„Pintilii” de Franța a costat echipa deja 400.000 €, dar a dus-o pe locul 8, aproape de zona de Conference League!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
leu.mr
leu.mr  •  13 Martie 2023, 08:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

golf_club
golf_club  •  09 Martie 2023, 10:23

E plin de din astia si prin RO, unii mari fani ai lui Poli Timisoara. Sa fii antisemit si rasist e absurd, e josnic, neo-nazistii sunt niste ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  08 Martie 2023, 21:19

***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează