INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PARAGUAY - SPANIA, ORA 21:30

Spania merge în semifinale după 1-0 cu Paraguay » Villa España!

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Paraguay şi Spania au jucat după scenariul aşteptat într-un meci în care ibericii s-au luptat cu organizarea defensivă perfectă a echipei lui Gerardo Martino.

Europenii încep în atac partida şi ratează prima şansă de gol în minutul 6, cînd mingea trimisă înalt de Busquets este interpretată greşit de Ramos şi Pique. Paraguayenii îşi reven rapid şi încearcă să ţină cît mai sus pressingul cerut de pe bancă. În minutul 28, Xavi îşi face superb o minge la 25 de metri de poarta lui Villar, trage din întoarcere, dar Jabulani nu-şi schimbă traiectoria în drumul spre gol şi tabela rămîne nemodificată.

Dupa 45 de minute, meciul se schimbă complet. Spania pare să înţeleagă cum pot fi depăşiţi adversarii şi se instalează decis în ultima treime de teren advers.

Totuşi, la un sfert de oră de la reluare, Paraguay-ul îşi justifică opţiunile tactice după un contraatac rapid. Mingea este respinsă în corner, Santana execută şi Cardozo cade în duel cu Pique. Guatemalezul Batres este ferm: penalti!. Tot golgeterul Benficăi execută, dar Casillas nu se lasă depăşit!

La faza imediat următoare, Alcaraz îl agaţă din spate pe Villa  în celălalt careu şi centralul arată încă o dată punctul de la 11 metri! Bate Xabi Alonso, înscrie, însă execuţia trebuie repetată. De această dată, mijlocaşul lui Real Madrid nu-l mai poate păcăli pe Villar, care devine erou pentru Paraguay.

Deznodămîndul se lasă aşteptat pînă în minutul 83, cînd Iniesta ia o acţiune pe cont propriu, trece de doi adversari, îi trimite lui Fabregas, care nu nimereşte decît bara. Mingea sare la David Villa, iar jucătorul Barcelonei punctează ajutat tot de bară! Golgerul Mondialului sud-african poate mări diferenţa final, dar şutul său din minutul 89 este anticipat de Villar.

21:30
liveTEXT
PARAGUAY PREZENTARE SPANIA
Mergi pe Paraguay
PARIURI Mergi pe Spania
Roque Santa Cruz VEDETA Xavi
Lotul ECHIPA Lotul
Gerardo Martino ANTRENORUL Vicente del Bosque
CONMEBOL CUM S-AU CALIFICAT UEFA

*Click pe nume pentru a deschide paginile

Echipe de start:

Paraguay: Villar - Veron, Da Silva, Alcaraz, Morel - Santana, Caceres, Barreto, Riveros - Valdez - Cardozo

Spania: Casillas - Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Xavi, Xabi Alonso, Busquets, Iniesta - Villa, Torres

Paraguay şi Spania luptă pentru ultimul loc în semifinalele Campionatului Mondial din Africa de Sud. Cu un scenariu previzibil, jocul de pe Ellis Park anunţă un nou spectacol ofensiv al europenilor în faţa unei reprezentative care va încerca să blocheze culoarele spre poarta lui Justo Villar.

Urmăreşte liveVIDEO Paraguay - Spania!

cele două naţionale s-au mai întîlnit de 4 ori pînă acum, de două ori terminînd la egalitate, 0-0, pentru ca Spania să obţină singura victorie în faţa Paraguay-ului la CM 2002, în faza grupelor, 3-1.

Cu un ochi atent va fi privită şi prestaţia centralului guatemalez Carlos Batres, considerat de fostul căpitan al Paraguay-ului, Jose Luis Chilavert, drept cel mai slab arbitru din istoria ţării sale: "Nu ştiu la ce se gîndesc cei de la FIFA cînd iau astfel de hotărîri, dar nu-mi explic ce caută Batres la meciul ăsta. E extrem de slab, cel mai slab arbitru din Guatemala. N-are ce căuta la o astfel de competiţie, cu atît mai puţin în sferturile de finală".

Spania trebuie să depăşească un obstacol defensiv important şi va avea în faţă un adversar cu o tactică similară celei adoptate de Elveţia în partida inaugurală de la CM. Ibericii au arătat că suferă în momentul în care jocul de pase nu funcţionează la capacitatea normală, iar Gerardo Martino a demonstrat că este în stare să speculeze detalii minore pentru a le transforma în avantaje pentru sud-americani.

Urmăreşte liveTEXT Paraguay - Spania de la ora 21:30, pe gsp.ro!

Citește și:

Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
Superliga
Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Nationala
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia
Superliga
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (43)
ianez
ianez  •  04 Iulie 2010, 13:28

Sa nu uitam ca omul nr 1 al Germaniei, Muller, e suspendat pentru semifinala. Iar Spania nu cred ca mai incepe cu Torres titular si va intra Pedro care pare ca e in mare forma. Cu alte cuvinte pericol mai mic pt poarta Spaniei si mult mai mare pt cea a Germaniei. Insa se pare ca "zeii" au decis finala Spania - Olanda si Villa MVP al CM.

wyome_x
wyome_x  •  04 Iulie 2010, 02:00
Postat de mariusnpm pe 04 Iulie 2010, 01:54

Si un gol nevalidat de arbitru pentru Anglia deci 3 goluri primite de Germania. Apropo, Spania trebuia sa mai primeasca un penalty

Daca am fi obiectivi am zice ca nici primul penalti al Spaniei n'a fost foarte clar. Arbitraj confuz oricum.

mariusnpm
mariusnpm  •  04 Iulie 2010, 01:54

Si un gol nevalidat de arbitru pentru Anglia deci 3 goluri primite de Germania. Apropo, Spania trebuia sa mai primeasca un penalty

Vezi toate comentariile (43)
Comentează