INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - ITALIA 1-2

VIDEO Un albastru infinit » Italia e în finală după 2-1 cu Germania. Balotelli, eroul meciului!

Balotelli a deschis scorul cu o lovitură perfectă de cap Foto: Reuters +1   FOTO
Balotelli a deschis scorul cu o lovitură perfectă de cap Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 01:06

Capriciosul Balotelli a fost fantastic aseară, la 2-1 în faţa Germaniei. S-a răzbunat cu “dubla” sa pentru caricatura cu “regele maimuţelor” apărută în Gazzetta dello Sport. Şi s-a bucurat precum King Kong

Trupa lui Prandelli a îmbinat stilul pragmatic cu noul curent ofensiv uimitor, anihilînd aseară şi maşina de fotbal germană. Mai are doar Spania pînă la titlu.

Capriciosul Balotelli a fost fantastic aseară, la 2-1 în faţa Germaniei. S-a răzbunat cu “dubla” sa pentru caricatura cu “regele maimuţelor” apărută în Gazzetta dello Sport. Şi s-a bucurat precum King Kong

Trupa lui Prandelli a îmbinat stilul pragmatic cu noul curent ofensiv uimitor, anihilînd aseară şi maşina de fotbal germană. Mai are doar Spania pînă la titlu.

Nu e loc de mari revoluţii tactice în culise. Nemţii şi italienii se cunosc prea bine. Totuşi, cîteva detalii. Prandelli n-a abdicat de la strategia Euroofensivă şi ar fi repetat în războiul de la Varşovia formula din bătălia Angliei dacă îl ajuta şi Abate. Dar fundaşul milanez nu s-a refăcut, Maggio era suspendat, aşa că selecţionerul a ales rocada mare defensivă.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul partidei!

A riscat titularizîndu-l în stînga pe Chiellini, recuperat în timp-record după leziunea musculară suferită cu Croaţia. Şi l-a mutat pe flancul opus pe Balzaretti. Dincolo, Low a revenit la echipa sudată din grupe. S-au întors Gomez şi Podolski, însă (surpriză!) nu şi Muller. Semn că "Jogi" se temea de azzurri şi l-a preferat pe Kroos, folosit doar 18 minute pînă ieri!

Balla, balla, Balotelli!
Italienii fac greu faţă presingului. Şi lipseşte puţin ca Hummels, fundaşul tăcut care nu faultează, să-l bată pe Buffon, ieşit aiurea la corner. Pe linie apare însă omniprezentul Pirlo şi salvează! Panzerele brăzdează flancurile cu şenilele, iar Barzagli e aproape de autogol la centrarea lui Boateng. Respiră şi azzurrii. Două şuturi de la distanţă, de serviciu. Montolivo şi Cassano trag însă alarma. Defensiva lui Low e prea relaxată.

Cassano îi fură o minge lui Hummels, centrează la "scurt" şi Badstuber cade naiv în admiraţia lui Balotelli. Cap imparabil! Cine zicea că Italia n-are vîrf? Are şi portar. Buffon mai neutralizează o rachetă. Dar este seara lui Super-Mario, cel cu origini ghaneze, nu Gomez! Lansat de Montolivo, îl pierde pe drum pe Lahm şi-l curentează iarăşi pe Neuer. 0-2, "King Kong" s-a dezlănţuit.

Low intră în panică şi întoarce foaia la vestiare. Face două mutări forţate: Klose şi Reus, marcatorii cu Grecia. Repriza începe la fel, cu albii periculoşi, mai proaspeţi, dar risipitori. Lahm trage peste din poziţie bună, Khedira vrea să intre cu mingea în poartă. Asediul pare însă haotic. Buffon e în zi mare însă are şi noroc. Transversala îl ajută la "directa" lui Ozil. Şi Prandelli apelează la rezerve.

Defensiva rezistă. Low se descoperă şi riscă disperat cu Muller. Degeaba. Tot Marchisio trece (de două ori!) pe lîngă 3-0, iar Di Natale şi Diamanti amînă lovitura letală. Balzaretti face henţ în careu. Ozil, 2-1 şi nemţii speră, cu Neuer respingînd din plonjon cu capul la centru. Prea tîrziu. Complexul italian a decis încă o dată. Urmează Spania, la Kiev, pe 1 iulie, 21:45, liveTEXT GSP.ro.

GERMANIA - ITALIA    0-2
Balotelli 20, 36

Germania: Neuer - Boateng (71 Muller), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (46 Reus) - M. Gómez (46 Klose). Antr.: Joachim Low

Italia: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Marchisio, Montolivo (63 Motta), De Rossi - Balotelli (70 Di Natale), Cassano (58 Diamanti). Antr.: C. Prandelli
Arbitru: Stephane Lannoy (Franţa)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Doliu pentru soldatul ucis
Şi-n a doua semifinală una dintre echipe a jucat ieri cu banderole negre. Dacă Spania l-a omagiat pe Miki Roque, răpus de cancer la numai 23 de ani, jucătorii lui Prandelli au purtat doliu pentru un militar căzut la datorie în Afghanistan. Fan al lui Milan, soldatul Manuele Braj (30 de ani) a murit luni ucis de o rachetă în Adraskan, oraş aflat la 60 km de cartierul general al forţelor italiene de menţinere a păcii din Herat.

Serie blocată
Primul gol marcat de Mario Balotelli a întrerupt seria de 15 partide consecutive în care Germania deschisese scorul. Ultima oară cînd nemţii nu reuşiseră să marcheze primii s-a întîmplat tot într-o semifinală, însă la CM: 0-1 cu Spania.

"Poker face" Balotelli
Imediat după golul de 2-0, Mario Balotelli a rămas stană de piatră, la fel cum o face după fiecare reuşită. "Nu mă bucur la goluri pentru că astfel îmi fac treaba! V-aţi văzut vreodată poştaşul ţopăind cînd aduce o scrisoare?", şi-a argumentat italianul alegerea.

Prima dublă!
Mario Balotelli s-a aflat la primul meci în care marchează mai mult de un gol pentru Italia. Înaintea CE, atacantul lui Manchester City reuşise să înscrie o singură dată, într-un amical împotriva Poloniei, a doua oară făcînd-o în grupele Euro (2-0 cu Irlanda).

0 din 8 cu Italia!
Germania s-a aflat la cel de-al optulea meci din tot atîtea posibile în care nu reuşeşte să învingă Italia la turneele finale. Cele două echipe s-au mai întîlnit de două ori în semifinale, la Mondialele din '70 şi 2006, italienii avansînd în finală de fiecare dată.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (92)
biancorossi
biancorossi  •  29 Iunie 2012, 17:31
Postat de biancorossi pe 29 Iunie 2012, 03:09

germania - italia 0-2 ?? haida de...)))

revin asupra postarii de la ora 03:09, caci constat cu neplacuta surprindere faptul ca nu s-a obosit nimeni sa faca o corectie simpla: GERMANIA - ITALIA 0-2 Balotelli 20, 36 _____ fals, scorul final a fost GERMANIA - ITALIA 1-2 Ozill 92 Balotelli 20, 36 _____ pace voua.

catzulinho
catzulinho  •  29 Iunie 2012, 16:23

"V-ati vazut vreodata postasul topaind cand va aduce scrisoarea?" = COLOSAL =)))))))))))

aly_dinamo
aly_dinamo  •  29 Iunie 2012, 13:23
Postat de clubbers_guide pe 29 Iunie 2012, 13:09

eu spun de vreo luna ca italia o sa castige o finala ... cu spania! :)) si sunt atat de sigur ca va fi un meci mai plictisitor decat ... portugalia-spania :))! italienii, daca vor, pot sta la cutie! ori vor castiga la penaltiuri, sau in prelungiri ... daca punea la pariuri ca asta e finala nu-mi iesea! bagamiash ... :))

Am castigat 185 de lei ieri pe Italia si inca vreo 2 meciuri...

Vezi toate comentariile (92)
Comentează