SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

5 întrebări înainte de Australian Open: ratează Djokovic șansa vieții? Și momente-cheie pentru Simona Halep și Naomi Osaka

Novak Djokovic și Daniil Medvedev, după finala AO 2021 // FOTO: Imago
Novak Djokovic și Daniil Medvedev, după finala AO 2021 // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 10:16 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 11:08

În mijlocul scandalului Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani), Australian Open va lua startul pe 17 ianuarie. Iar ediția umbrită de scandal poate fi un indicator prețios pentru restul sezonului în circuit. 

Primul turneu de Grand Slam al anului va începe luni, cu o serie de întrebări, atât despre marile nume, cât și despre cei intrați într-un con de umbră. 

Când debutează Simona Halep la Australian Open: programul celor 5 românce de pe tablou
AUSTRALIAN OPEN
Când debutează Simona Halep la Australian Open: programul celor 5 românce de pe tablou

1. Ar putea Djokovic să rateze șansa vieții?

Forță dominantă în ultimii ani, Djokovic a pierdut câteva oportunități de aur să treacă în fruntea clasamentului pe Grand Slam-uri. Ne amintim de US Open 2019, când a fost descalificat prostește, sau de finala de anul trecut de la același turneu când a cedat sub presiunea lui Daniil Medvedev. 

Dacă Nadal reușește să lege victorii la Australian Open și Roland Garros, din favorit cert, Djokovic se transformă în etern urmăritor. Wimbledonul rămâne cea mai bună șansă pentru sârb, dar US Open nu mai e turneu automat pentru liderul mondial. Deci s-ar putea trezi ca după Roland Garros să își vadă șansele puternic diminuate în cursa pentru a deveni GOAT. 

Darren Cahill intervine în scandalul momentului și-l taxează pe Djokovic: „Vaccinează-te! Dacă nu, ne vedem la anul”
AUSTRALIAN OPEN
Darren Cahill intervine în scandalul momentului și-l taxează pe Djokovic: „Vaccinează-te! Dacă nu, ne vedem la anul”

2. Revine Simona Halep în top?

După un an 2021 în care a fost măcinată de accidentări, Simona Halep arată bine la începutul lui 2022. Jucătoarea aflată pe locul 15 WTA a câștigat turneul Melbourne Summer Set și, deși nu a avut adversare dificile, a arătat că este într-o formă excelentă.

Simona vrea să revină în top 10 WTA, iar un parcurs bun la Antipozi ar duce la îndeplinirea obiectivului. Totuși, nu avea o misiune dificlă, fiind pe o parte de tablou presărată cu nume tari.

Halep e favorită 14, iar meciurile tari încep din turul III, unde ar putea da peste Emma Răducanu sau Sloane Stephens. Ar urma, Garbine Muguruza, Anett Kontaveit și Sabalenka, iar în finală s-ar putea duela cu Osaka sau Barty.

5 întrebări înainte de Australian Open: ratează Djokovic șansa vieții? Și momente-cheie pentru Simona Halep și Naomi Osaka
Simona Halep // FOTO: Imago

Astfel, Halep ar trebui să joace la cel mai înalt nivel pentru a putea face din nou o figură frumoasă la Australian Open.

Rezultatele Simonei Halep la Australian Open:

  • 2021: sferturi de finală
  • 2020: semifinala
  • 2019: optimi
  • 2018: finala
  • 2017: turul 1
  • 2016: turul 1
  • 2015: sferturi de finala
  • 2014: sferturi de finala
  • 2013: turul 1
  • 2012: turul 1
  • 2011: turul 3

3. Cum se adaptează Emma Răducanu la noua realitate?

Britanica Emma Răducanu (19 ani, 18 WTA) își va da la acest turneu examenul de maturitate. Jucătoarea cu tată român și mamă din China a câștigat US Open 2021 într-o manieră spectaculoasă, venind din calificări, dar nu a reușit să se mențină la acel nivel.

Emma a avut un final de 2021 de coșmar:

  • a pierdut la Indian Wells în primul meci, 2-6, 4-6 cu Sasnovich
  • a fost învinsă de Marta Kostyuk, 2-6, 1-6, în sferturile Transylvania Open
  • a pierdut cu Xinyu Wang, 1-6, 7-6, 5-7 în turul II la Linz

Nici începutul de 2022 nu îi dă speranțe. În primul meci, jucătoarea britanică a fost eliminată de Elena Rybakina (22 de ani, 13 WTA), în primul tur de la Sydney, scor 0-6, 1-6, în 56 de minute.

Astfel, tot mai mulți fani se întreabă dacă succesul de la US Open a fost unul întâmplător și dacă Emma are forța de a obține încă un rezultat bun la un turneu important.

Răducanu va începe Australian Open cu un meci dificil, cu Sloane Stephens, iar în turul III ar putea da peste Simona Halep.

5 întrebări înainte de Australian Open: ratează Djokovic șansa vieții? Și momente-cheie pentru Simona Halep și Naomi Osaka
Emma Răducanu // FOTO: Imago

4. Mai este Naomi Osaka sperietoarea circuitului WTA?

Ediția din acest an reprezintă și revenirea japonezei Naomi Osaka (24 de ani, 13 WTA) la un turneu de mare anvergură. 

4 luniau trecut de meciul jucat de Osaka la US Open, pierdut în turul III de la US Open în fața canadiencei Leylah Fernandez, și debutul la Melbourne Summer Set, unde s-a retras înainte de semifinale.

Naomi Osaka a avut un an 2021 dificil. S-a retras de la Roland Garros, a refuzat participarea la Wimbledon, iar la US Open a fost eliminată rapid, încă din turul III, când spunea că se gândește inclusiv la retragerea din tenis.

22-4e raportul victorii-înfrângeri pe care Osaka îl are la Australian Open

Osaka este o specialistă a turneului de la Antipozi, fiind campioană la Australian Open în 2021 și 2019. Astfel, revenirea într-un turneu important atrage atenția fanilor, care vor fi curioși să vadă cu se prezintă nipona, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

5 întrebări înainte de Australian Open: ratează Djokovic șansa vieții? Și momente-cheie pentru Simona Halep și Naomi Osaka
Naomi Osaka // FOTO: Imago

5. Finalul unei epoci pe tabloul masculin?

Dacă va primi acceptul de a participa la Australian Open, Novak Djokovic va fi favorit să câștige din nou turneul. Sârbul are 9 victorii, iar încă un triumf l-ar face să-i depășească pe Nadal și Federer și să fie singurul jucător cu 21 de turnee de Grand Slam.

2.25era cota pe care Djokovic o avea pentru un triumf la Australian Open, înainte ca viza acestuia să fie anulată pentru a doua oară

În aceeași situație se află și Rafael Nadal. Spaniolul de 34 de ani, aflat pe locul 6 ATP, sper să rupă blestemul de la Australian Open și să câștige al doilea său trofeu în Melbourne, după cel din 2009 și alte 4 finale pierdute.

Turneul din Australia ar putea reprezenta o victorie a jucătorilor din noua generație în fața lui Djokovic și Nadal. Medvedev, campion la US Open și finalist AO în 2021, Zverev și Tspitsipas sunt principalii jucători Next Gen care speră să obțină un triumf în Australia, iar fanii așteaptă să afle cine ar putea pune mâna pe trofeu.

3 seturia avut finala Australian Open 2021. Novak Djokovic a câștigat cu 7–5, 6–2, 6–2 în fața lui Daniil Medvedev

VIDEO Rezumatul finalei Australian Open 2021, Novak Djokovic - Daniil Medvedev

Citește și: 

Djokovic nu a scăpat nici acum » Cele mai tari meme-uri apărute după ce viza de Australia i-a fost anulată din nou

Cum se vede în circuit situația lui Novak Djokovic » Ce spun Nadal, Muguruza și Osaka: „Totul putea fi evitat dacă se vaccina”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
662835230489631
Adi Munteanu  •  15 Ianuarie 2022, 11:48

Halep maximum 3 meciuri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează