LIGA 1  ·  CONTROVERSĂ

Anghel Iordănescu, replică dură pentru Mircea Lucescu: „Se consideră victima sistemului, dar a fost în vârful acestuia! A suferit mereu la capitolul fair-play”

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 11:54

Anghel Iordănescu a reacționat, după ce în interviul acordat Gazetei, Lucescu a susținut că majoritatea trofeelor interne ale Stelei din anii '80 au fost obținute cu ajutorul arbitrilor și a influenței familiei Ceaușescu

Interviul acordat de Mircea Lucescu Gazetei Sporturilor și publicat în mai multe episoade continuă să provoace reacții. După ce Victor Pițurcă l-a atacat pe tehnicianul de 74 de ani, acum a venit rândul lui Anghel Iordănescu să o facă. Într-o intervenție la TelekomSport, cel desemnat "Antrenorul român al secolului 20" dă de pământ cu Il Luce.

„Fotbalul a început cu el şi probabil dacă îl ascultăm se va sfârşi tot cu el”

# "Am trăit acele vremuri, am fost martor al acelor evenimente. Acum vreau să respect fair-play-ul. Îl respect, îl apreciez pe antrenorul Mircea Lucescu şi l-am admirat pe jucătorul Mircea Lucescu, care era uriaş. M-am obişnuit şi ne-am obişnuit cu toţii cu Mircea Lucescu. Fotbalul a început cu el şi probabil dacă îl ascultăm se va sfârşi tot cu el. Dar evident că nu sunt de acord cu el"

# "Din păcate, nu ştiu dacă a fost normal şi firesc ca el prin declaraţiile pe care le-a dat să răscolească, să mânjească iubirea şi pasiunea oamenilor de fotbal din acea perioadă. De fapt, vă repet, nu sunt deloc de acord cu ceea ce a spus. Îi respectăm cu toţii punctul de vedere, însă este doar un punct de vedere, o opinie, sunt trăirile lui, sunt interpretările lui şi asta nu înseamnă că reprezintă şi adevărul absolut"

# "Este dureros şi nu mă aşteptam la prietenul meu şi, vă spun încă o dată, îl respect enorm de mult şi nu am să îl uit niciodată, atunci când am venit prima dată la naţională, el fiind căpitanul echipei naţionale, m-a luat alături de el şi am devenit colegi de cameră. Deci este clar că îi port un respect deosebit, dar nu l-am înţeles. Îmi pare rău de Mircea Lucescu fiindcă el, pe undeva, a mânjit amintirea suporterilor, a iubitorilor de fotbal"

„Lucescu a fost un fruntaş al sistemului”

# "M-a deranjat faptul că a lăsat senzaţia că el a fost o victimă a sistemului, ceea ce nu este adevărat. El a fost un fruntaş al sistemului şi datorită clubului Dinamo, a Ministerului, a celor de la securitate care se ocupau de clubul Dinamo, el a avut puteri depline şi în niciun caz nu a fost o victimă! Nu cred că trebuia să intre în acele dezvăluiri pe care le-a făcut, în condițiile în care el făcea parte dintr-un minister cu puteri depline, care făcea extrem de multe lucruri la acea vreme"

# "E nedrept că în acest moment Mircea Lucescu a făcut afirmații la adresa lui Valentin Ceaușescu. Valentin Ceaușescu era un om extrem de discret, de sensibil, cu foarte mult bun-simț. Niciodată nu și-a permis ceea ce spune Mircea Lucescu, să coboare pe culoar și să dea mâna cu adversarul. Niciodată, absolut niciodată! Niciodată nu a influențat vreun arbitraj sau nu s-a adresat unui arbitru"

# "Valentin Ceaușescu a fost aproape și de echipa Dinamo, ceea ce Mircea Lucescu a uitat să precizeze! Valentin Ceaușescu l-a sprijinit și l-a trimis pe Mircea Lucescu la Dinamo, în sensul că i-a dat un sfat, că ar fi bine pe lângă națională să meargă și la o echipă de club, la Dinamo, pentru că Steaua are nevoie de competiție"

„Lucescu întotdeauna a suferit la capitolul fair-play!”

# "Despre finala din '88? Să îl întrebați pe Mircea Lucescu și vă răspunde el ce sprinturi a făcut la tușierul din partea dreaptă, de la tribuna a doua, ca să ridice steagul și cum i s-a adresat, eu fiind de față. Tușierul a semnalizat inițial gol și la intervenția lui Mircea Lucescu lucrurile s-au schimbat. După acea finală, relația noastră o perioadă de timp nu a mai funcționat. În interpretarea lui s-a simțit că a fost frustrat. El trebuie să recunoască că dacă cineva i-a oferit o satisfacție mare, tot eu am fost"

# "Mircea Lucescu, pe lângă faptul că a fost un foarte bun antrenor și un foarte mare jucător, întotdeauna a suferit la capitolul fair-play! Când am venit pentru prima dată la echipa națională, Mircea m-a impresionat enorm. Antrenor era regretatul Angelo Niculescu... Lucescu m-a ajutat mult în ceea ce a însemnat dezvoltarea mea ulterioară la echipa națională"

# "Credeți că vreodată aș putea comenta Gheata de Aur a lui Mateuț și Cămătaru? Eu am fost coleg de națională cu Cămătaru, pentru care am un respect deosebit, un jucător fantastic. Mateuț e vecinul meu de cartier, credeți că aș putea să spun vreodată ceva? Dar sincer vă spun, nici unul, nici altul nu avea nevoie de... mă opresc aici. Ați înțeles dumneavoastră"

Mircea Lucescu: "Mereu s-a greșit în defavoarea noastră la meciurile cu Steaua. Dinamo devenise prea puternică, nu putea fi oprită altfel!"

Mircea Lucescu a rememorat fotbalul din anii '80, considerat cel mai intens deceniu din fotbalul românescLa o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (12)
Ion Marin  •  22 Mai 2020, 20:58

REPLICA . PUIU SI ALTII care " ESTE ", vorba lui Vanghelie , care scrieti aici, nu va mai injectati atata , pentru adevarul este ca familia Ceausescu a condus ROMANIA spre dezastru din 1965 si pana in 1989 , inclusiv clubul de fotbal al armatei , dar acolo s-au bagat foarte multi dolari , prin acel serviciu secret de securitate pe care l avea armata si functiona in paralel cu cel din M.I, prin Ilie Ceausecu si smecherul de Ion Alexandrescu, concetatean cu alt Ion, Ion Craciunescu.Lasati Steaua , C.C.A , SAU f.c s Becalu in pace , ca nu au fost sfinti , au fost slugile familiei Ceausecu, jucaria lor , cu care s au jucat si si au batut joc de sudoarea si munca poporului roman.Dupa 90 a venit familia Paunescu , care a avut si ea contributie la distrugerea Craiovei , iar acest " cinstit "Victor Piturca a ingropa t-o si acest GURU DE DOI 2,15 BANI Viorel Hrebengiuc , mostenire tot de la familia Ceausescu.CIOCU MIC BAIETI!Nu va mai impaunati atata in miicimea voastra! Sa -i mai amintesc "cinstitului " de Pitcurca ceva, inainte de 1985 , au mai luat si UTA , SI ARGESUL ,Craiova, etc, daca era asa de tare Postelnicu , nu lua Argesul in Stefan cel Mare campionatul in 1979 , dar Ceausestii au dat ordin , pentru ca Dinamo de atunci avea o echipa foarte buna , putea sa bata pe oricine .Campionatul l a luat si Steaua si in anii aia , chiar daca avea echipa de 2 bani , dar avea in spate familia Ceausescu , dar intre 1985-1989 , nu s a mai

Ion Marin  •  22 Mai 2020, 20:53

Cred ca Piturca si Anghel Jordanescu , au trait pe alta lume atunci, minciuni si gogosi de adormit copii.Cum poti sa spui ca Postelnicu era inaintea lui Ceausescu.INTRE 1965 SI 1989 in Romania familia Ceausescu facea legea impreuna cu Serviciul de Securitate al Armatei , pentru ca nu se baza prea mult pe cel de la M.I. Ei aveau in Alexandrescu si sleaHta lor ,un serviciu de la armata care facea legea in fotbalul romanesc.Zau ma Piturca , Bacau , echipa lui Dinamo , cand in anii 70 , a batut militia din Bacau la pumni Dinamo si a castigat Craiova lui Andrei si Pasunescu prin BLAT la Ploiesti campionatul.Ba JORDANESCULE , CIOCU MIC , ca n ai fost vreun Pele , Maradona , sau Helenio Hererea , ai fost un antrenor ca toti altii si cu o clasa sub Ilie Balaci.CIOCU MIC!

Ion Marin  •  22 Mai 2020, 20:29

Cred ca Piturca , a trait pe ala lume atunci, minciuni si gogosi de adormit copii.Cum poti sa spui ca Postelnicu era inaintea lui Ceausescu.INTRE 1965 SI 1989 in Romania familia Ceausescu facea legea impreuna cu Serviciul de Securitate al Armatei , pentru ca nu se baza prea mult pe cel de la M.I. Ei aveau in Alexandrescu si sleaHta lor ,un serviciu de la armata care facea legea in fotbalul romanesc.Zau ma Piturca , Bacau , echipa lui Dinamo , cand in anii 70 , a batut militia din Bacau la pumni Dinamo si a castigat Craiova lui Andrei si Pasunescu prin BLAT la Ploiesti campionatul.Ba minte scurta poale lungi ai uitat meciul de la ORADEA prelungit vreo 30 minute , cand in minutul 90 era 2-1 pentru F.C Oradea si l ati bagat pe Viorel Mateianu in spital si deacolo i s a tras moartea.Nu ti spun mai multe si despre alte meciuri interne si internationale, aveati valoare, dar ati avut un sprijin pe masura in familia Ceasusescu si in serviciul lor , pe langa ei, Postelnicu a fost mic copil , dar un mare patriot .Ba Piturca , nu mai minti lumea,tata , ca se svarcoleste in groapa Viorel Mateianu si altii , carora , Dragnea de atunci , Marin Dragnea , alt nume sinistru in istoria Romaniei, Ion Voinescu , pe care ei i au umilit si le au facut mult rau.Ciocu mic ! Ca sar dolarii din gentile despre care face vorbire Cornel Dinu, nu va mai impaunati atata , succesele voastre si ale altora s au cladit pe munca si sudoarea poporului roman.Nu mai da cu Dinamo la inaintare , ca sa va ascund

Vezi toate comentariile (12 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1