FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 1-1

Fum alb-roşu » Dinamoviştii şi-au adjudecat clar derby-ul cu numărul 162 al fanilor

Fanii +1   FOTO
Fanii "câinilor" au fost la înălțime

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2016 00:00

Trei amănunte au ieşit aseară în evidenţă, în mod special, la Derby-ul de România, în prestaţia suporterilor dinamovişti.

  1. Ciprian Marica l-a întrecut pe Gabi Tamaş la categoria "cel mai înjurat stelist", atacantul fiind acuzat de înaltă trădare de către roş-albii care-l simpatizau până în această iarnă, când a semnat cu rivalii.
  2. Aproximativ 300 de fani ai Stelei au acceptat invitaţia jucătorilor, a lui Reghe şi a Peluzei Sud dinamoviste, revenind pe stadion, spre a-şi susţine favoriţii.
  3. Dacă în mediul online, internauţii cu sentimente roş-albe se referă la rivali cu titulatura "FCSB" sau, mai nou, "FCSP", trimitere la autoexilul de la Piteşti, în derby-uri, pe arenă, există doar confruntarea Dinamo - Steaua. În apostrofări nu se folosesc iniţiale, ci este şcoala veche a rivalităţii.

Steliştii, act de prezenţă

Mircea Rednic a fost prins de atmosfera creată din start de suporterii "câinilor". Un semn războinic, cu pumnul ridicat, pe ritmul cântecelor galeriei.

Laurenţiu Reghecampf a ţinut să nu străbată terenul spre a ajunge pe banca de rezerve, ci a mers, mai întâi, în zona peluzei ocupate de stelişti pentru a-i aplauda pe "ultraşi".

Înainte de el, jucătorii campioanei au fost în faţa fanilor spre a le mulţumi pentru susţinere. Dacă în meciul de joia trecută, de Cupă, galeria dinamovistă doar a interpretat, aseară, "câinii" au colorat noaptea în roşu şi alb, un show pirotehnic ca-n vremurile bune ale ultraşilor.

Războiul decibelilor a fost adjudecat, clar, de către dinamovişti, steliştii pierzându-şi mult din vivacitate după un an şi ceva de stat departe de stadioane.

Toate imnurile

Dinamoviştii au ales pentru meciul de aseară să reia şi melodiile dedicate grupării din 1999 încoace. În ultimele 18 luni se renunţase la idee, exista doar un imn interpretat de jucători. Doar că aseară s-a revenit la varianta de a se pune în boxe toate melodiile dedicate "haitei", nu s-a mai ţinut cont de epoca în care au fost scoase pe piaţă.

Mănuşi cadou

Florin Niţă a ţinut să le mulţumească într-un mod inedit fanilor Stelei care au decis să revină pe stadion. După încălzire, portarul le-a oferit mănuşile suporterilor din peluză.

"Din cenuşă să renască un mare Dinamo"
banner al galeriei "câinilor"

15 lunitrecuseră de la ultimul meci când galeria Stelei i-a încurajat pe fotbaliştii roş-albaştri într-un meci oficial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close