FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Șanse de Europa » Lupescu și Chivorchian spun că Dinamo poate juca din toamnă în cupele continentale. Cheia e la Duru!

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2016 00:00

Dinamo este pe val. Se bate la campionat, este în semifinalele Cupei României și ale Cupei Ligii.

A ieșit din insolvență și speră ca în această primăvară să afle că poate evolua și în cupele europene încă din ediția 2016/2017. Șanse are! Au spus-o ieri Ionuț Lupescu, directorul Comisiei Tehnice a UEFA, și Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al FRF. Totul va depinde de Comisia de Licențiere a FRF prezidată de Viorel Duru, cu care Dinamo a mai avut contre în trecut. "Dacă Duru va da "verde", și UEFA va fi de acord", au afirmat atât surse din cadrul federației, cât și din fotbalul intern.

"Ar trebui să joace"

"Dinamo a fost de bună credință, a obținut în instanță decizia de a ieși din insolvență. S-au plătit și datoriile. Documentele duse la UEFA de domnul Negoiță arată că ei și-au făcut treaba. Comisiile ar trebui să dea dreptul echipei să joace în cupele europene. Legile insolvenței diferă de la o țară la altă, UEFA nu se implică", a comentat Ionuț Lupescu. Gheorghe Chivorchian a detaliat la DigiSport: "Dinamo trebuie să probeze că la 31 martie 2015 nu are datorii aferente lui 31 decembrie 2014. Din datele pe care le am, şi cred că nu sunt eronate, Dinamo a probat că nu sunt datorii. Dacă Dinamo probează că şi-a plătit aceste datorii, problema că instanţa i-a aprobat ieşirea din insolvenţă mai târziu decât data care i-ar fi permis să joace din 2016 în Europa nu mai este problema clubului.

Reprezentanţii lui Dinamo au avut o întâlnire la UEFA pe această speţă şi li s-a spus că nu e problema celor de la UEFA, ci a FRF. Şi cred că atunci când se va ajunge la Comisia de Licenţiere, dacă Dinamo va veni să demonstreze că nu are aceste datorii, lui Dinamo ar trebui să i se acorde licenţă".

800.000 €a plătit Dinamo din datoriile istorice pe care le avea, cifrate la 17,5 milioane de euro

24 septembrie 2015este data la care Dinamo a ieșit, oficial, din insolvență, dar clubul plătise tot și solicitase ieșirea din insolvență încă din luna martie a anului trecut

"Dinamo ar merita să joace în cupele europene, din toamnă, și fotbalul românesc ar fi avantajat. Așteptăm de la domnul Duru o decizie corectă, favorabilă"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cneius
cneius  •  03 Martie 2016, 15:27

A platit 800.000 din 17.500.000 ?! Cum naiba au iesit din insolventa ???

khal_37
khal_37  •  03 Martie 2016, 14:06
Postat de conasu_boeru pe 03 Martie 2016, 11:39

Sa vezi telefoane si presiuni pe Duru de la fetitele de Domnesti ! Ar trebui ca lui Duru sa i se intercepteze telefoanele !

Nu, ar trebui sa li se intercepteze telefoanele lui anghelache, oprea, ponta, ontanu, robert negoita, ionut negoita , ionut lupescu, duru si burleanu. Presiunile care s-au facut ca dinamo sa plateasca doar 720000 de euro din 17,6 milioane de euro si sa iiasa si in timp record din insolventa sunt zero pe langa presiunile ce se fac la ora asta asupra lui Duru...toti comunistii sunt in alerta de gradul 3.

854605894625108
Silviu Apostol  •  03 Martie 2016, 13:15

Pai daca a spus Lupescu inseamna ca nu prea e asa ! Deontologilor , nu e tot ala dupa care v-ati luat si aproape ca l-ati impuscat pe Radoi ? Nu vad acelasi lucru si in cazul "antrenorului" Mutu !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează