GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Niciodată nu este prea târziu să mergeți la cursuri de înot

Articol de GSP - Publicat marti, 02 aprilie 2019 15:54

Practicarea înotului aduce extraordinar de multe beneficii sănătății noastre. Cu toții ar trebui să facem acest sport cât de des putem, indiferent de vârstă.  Pentu copii este o modalitate plăcută și recreativă de a-și cosuma energia, de a se juca și de a se dezvolta fizic armonios. Pentru adulți este um mijloc excelent de relaxare și pentru a-si menține cât mai bine forma fizică.

Dacă doriți să aveți grijă de sănătatea voastră, practicând un sport deosebit, alegeți înotul! Există cursuri specializate și instructori autorizați pentru a vă ajuta să scăpați de teama de apă. Și chair dacă nu mai sunteți copil, puteți merge la un curs de inot dedicat adultilor in Bucuresti.

De ce să mergeți la un curs de înot dedicat adulților?

Sunt multe persoane care, chiar dacă au trecut de o anumită vârstă, își doresc să învețe să înoate. Uneori din jenă, alteori din lipsă de timp amână mereu momentul începerii unor astfel de cursuri. Însă dacă ar fi să luăm în calcul toate avantajele pe care le aduce practicarea acestui sport, nu am mai sta o clipă pe gânduri, ci ar trebui să acționăm imediat.

Iată mai jos care sunt principalele motive pentru care să începem imediat aceste cursuri:

  • înotul este o modalitate excelentă de relaxare și de pertrecere plăcută a timpului liber;
  • ajută la menținerea sub control a greutății și la întreținerea formei fizice generale;
  • practicarea acestui sport aduce numeroase beneficii întregii sănătății.

Nu trebuie să ne limităm să facem inot doar atunci când este cald. Acest sport trebuie practicat pe întreaga perioada a anului, chiar și atunci când mercurul termometrelor indică multe grade sub zero. Trebuie să ne gândim mereu la posibilitatea de a merge la un bazin de înot cam de 2 ori pe săptămână. Iar dacă nu știm să înotăm sau doar dorim să ne perfecționăm tehnicile și modalitățile de a ne doza efortul, atunci chiar se merită să alegem și un curs de intot dedicat adulților.

Care sunt beneficiile pentru sănătate aduse de practicarea acestui sport:

  • crește capacitatea pulmonară și asigură o mai bună rezistență a organismului la efort, fiind indicat chiar și persoanelor care suferă de astm
  • pastrează și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor
  • dezvoltă masa musculară și duce la tonifierea lor
  • accelerează metabolismul, ajută la arderea grasimilor și la menținerea unei greutăți corporale constante
  • contribuie la corectarea poziției spatelui și la ameliorarea anumitor probleme de colonă vertebrală
  • îmbunătățește ritmul cardiac și sănătatea sistemului circulator, oxigenează mai bine creierul
  • contribuie la menținerea sănătății psihice, reduce stresul, aducând o stare de bine și facându-ne să ne simțim mult mai încrezători în forțele proprii. Ne ajută să ne concentrăm mai bine și să facem față mai bine provocărilor vieții cotidiene.

Alegând să practicam acest sport cât mai des posibil vom avea doar de câștigat, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dacă suntem conștienți de toate aceste beneficii și nu știm încă să înotăm, nu ar tebui să mai zăbovim nicio clipă și să ne înscriem acum la astfel de cursuri de inot pentru adulți.  Aceste cursurile sunt întotdeauna  o activitate sportivă plăcută și recreativă.

 

Unde puteți beneficia de cursuri de înot pentru adulți?

În București aceste cursuri pot fi practicate la Inițiere Înot.  Această școală pune la dispoziție o serie de pachete de  cursuri pentru adulți și copii deosebit de avantajoase. Bazinele la care se desfășoară cursurile sunt la standarde europene. Instructori care se vor ocupa de pregătirea voastră sunt profesioniști, cu experiență și răbdători. De aceea nu trebuie să vă faceți niciodată grijă că nu veți reuși din prima ceea ce v-ați propus. Aici sunteți pentru a scapa de teama de apă și a învăța să înotați. Aici veți primi tot sprijinul necesar pentru a vă ajuta să căpătați încredere în sine și a vă bucurați de beneficiile acestui sport minunat.

La acest curs de inot pentru adulti veți învăța cele 4 stiluri de înot fundamentale:

1. Bras sau Broscuță care este un stil ideal pentru cei care sunt la început, fiind extrem de simplu de executat și nefiind nevoie să băgați capul sub apă. Este cel mai bun start pentru a vă ajuta să depășiți momentele de panică și să învațați să vă controlați respirația. Este un tip de înot plăcut și relaxant.

2. Crawl sau Stilul libereste  un stil care necesită mai multă forță, este mai solicitant și mai rapid. Acest stil necesită ceva mai multă experiență și presupune să știm deja cum să ne controlam eficient respirația.

3. Fluturee ste deja un stil pentru avansati, chiar pentru profesionisti. Este mai dificil și deosebit de frumos, oferind un adevarat spectacol privitorului. La performanțele acestui stil veți ajunge după o perioadă mai mare de antrenament.

4. Spate este un stil de înot care, așa cum spune și denumirea, se practică pe spate. El poate fi adoptat doar după ce capătați ceva experiența, neavând vizibiliatea directiei de inot. Este recomandat în special celor care suferă de afecțiuni ale spatelui.

 

Așadar, dacă aceste beneficii și stiluri de înot v-au captat atenția și vreți să fiți și voi printre fericiții practicanți ai acestui sport, accesați site-ul Initiereinot.com și alegeți-vă abonamentul care vă avantajează!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează