INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Klopp a angajat la Liverpool un recordman mondial pentru a-i învăța pe jucători cum să arunce perfect de la margine

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 04 septembrie 2018 10:43

Danezul Thomas Grønnemark, 42 de ani, a intrat în Guinness Book în 2010 cu cea mai lungă aruncare: 51,33 de metri.

Jürgen Klopp, mereu un perfecționist, povestește: "Niciodată nu auzisem de un antrenor pentru aruncările de la margine. Când am aflat de el, am știut că vreau să-l întâlnesc. Iar din clipa în care l-am întâlnit am fost sută la sută sigur că vreau să-l angajez". Și Liverpool l-a luat imediat.

13,65 metria câștigat fundașul stânga danez Andreas Poulsen (Mönchengladbach: de la 24,25 la 37,9) lucrând cu Thomas Grønnemark

"Mie mi-ar plăcea să fiu antrenor la repunerile de la centrul terenului"

Thomas Grønnemark, 42 de ani, este ultimul sosit în stafful "cormoranilor". Danezul este deținătorul recordului mondial, lansând mingea cu mâinile la 51,33 de metri. Din 2010, performanța sa e în Guinness Book.

Scandinavul are și un site, throwin.dk, cu motto-ul "Aruncările bune aduc victorii". Unii îl ironizează. De exemplu, Andy Gray, fost internațional scoțian, ex-Aston Villa, Wolverhampton și Everton. "Lecția e clară: ia mingea, pune-o în spatele capului și paseaz-o unui coechipier, ținând ambele picioare pe pământ. Mie mi-ar plăcea să fiu antrenor la repunerile de la centrul terenului".

"Echipele pierd mai mult de jumătate din mingi"

Grønnemark explică însă: "În fiecare meci, există o medie de 40-50 de aruncări, ceea ce înseamnă că trec în jur de 12 minute cu asemenea momente. Iar echipele pierd mai mult de jumătate din mingi. I s-a întâmplat și lui Abidal, în finala Ligii din 2011. Șapte secunde mai târziu, Rooney marca pentru United".

Danezul, de 4 ori campion național la sprint, a creat compania Throw-in în 2004. "Întotdeauna am fost interesat de fotbal și am remarcat că nu se dă atenție aruncărilor de la margine. De atunci, m-am gândit în fiecare zi la acest lucru". 

"Rolul meu este să îmbunătățesc aceste aruncări în fotbal. Majoritatea jucătorilor câștigă între 5 și 10 metri în lungime, unii chiar 15. Vreau execuții lungi și precise"  Thomas Grønnemark, membru al staffului tehnic la Liverpool

"Aruncările de la margine pot crea mai mult spațiu între jucători, oferind mai multe variante pentru atac" Thomas Grønnemark, membru al staffului tehnic la Liverpool

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
mal.
mal.  •  04 Septembrie 2018, 11:17

Repunerea de la centrul terenului arată că... ai luat-o, nu ai dat-o! Adică viceversa! Ha, ha, ha! Lăsând gluma la o parte, asta arată prăpastia astrală între aceștia și fotbalul românesc: în timp ce Gigi Becali ajunge, în fapt, manager general-antrenor-metodist-analist aceste cluburi angajează specialiști chiar și pentru o singură procedură! De unde performanță, domnilor? Când singurii „pricepuți” la fotbal în campionatul nostru sunt Gigi Becali și Iuliu Mureșan? Rezultatele sunt pe măsura priceperii acestora!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează