SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ

O nouă echipă pentru finalista Ligii Campionilor » Alba Blaj, nevoită să își schimbe componența!

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 12:22

Darko Zakoci, tehnicianul Blajului mai are un an de contract cu finalista Ligii și ia totul de la capăt. Nu știe dacă la echipă vor mai rămâne 2-3 jucătoare din actualul lot.

Volei Alba Blaj a jucat finala Ligii Campionilor, dar din sezonul viitor va avea, probabil, o cu totul altă formație. Ca și până acum, în volei, de la an la an, echipele își schimbă componența într-o proporție covârșitoare. Jucătoarele nu semnează contracte pe o durată mai lungă de un an, astfel că de la sezon la sezon apar permutări.

Nici nu se terminase bine finala Ligii Campionilor, pierdută de Alba Blaj 0-3 cu VakifBank, că antrenorul Darko Zakoci (54 de ani) vorbea deja de viitor.

"Mai am un an de contract la Blaj și din acest moment mă preocupă ce echipă voi avea sezonul viitor. Puține fete din cele actuale vor rămâne. Din păcate. Și nu prentru că eu nu le vreau, dar e normal pentru ele să meargă la mai bine", a spus sârbul.

A detaliat apoi. "Au contracte deja semnate. Și-au mărit cota acum după acest succes în Liga Campionilor și e normal să aibă oferte. Asta e viața noastră, lucrăm cu ce avem".

Zakoci e mândru de rezultatul echipei sale. "A fost vârful nostru de carieră, e tot ceea ce am putut în acest moment. Eu am mai trăit un astfel de Final Four, în CEV Cup. Și tot ca și acum, am câștigat în prima zi, în semifinale, și am pierdut apoi, finala", a povestit sârbul, referindu-se la perioada când a antrenat pe Jedinstvo Uzice (Serbia).

"Acest loc doi e aur pentru noi!"

"Am fost echipa cea mai tânără, cea mai mică și am realizat ceva notabil, de care se va vorbi peste ani. Am văzut și reacția oamenilor după turneu. Știți ce mă va bucura cel mai mult? Faptul că a doua zi sau a treia zi după acest turneu, două, cinci sau zece fetițe vor merge la sală și vor vrea să facă volei. Am văzut mulți copii în sală și sunt convins că acesta va fi marele câștig", a subliniat Darko Zakoci.

Volei Alba Blaj va participa și în sezonul viitor în Liga Campionilor, chiar dacă a pierdut campionatul în România. Nu va mai fi însă direct în grupele Ligii Campionilor, ci va trebui să treacă prin calificări. "Obiectivul meu clar este acela de a deveni din nou campioni în România. Nu mă mulțumește locul 2 sau 3. Și pentru asta merg la Blaj", a încheiat Zakoci.

E fericit că de acum încolo, "echipei mele nu i se va mai spune doar Volei Alba Blaj, ci și finalista Ligii Campionilor în 2018. E cel mai mare lucru pe care l-am putut face!". 

Citește și:  Înfrânte, dar intră în istorie! Volei Alba Blaj a pierdut finala Ligii Campionilor, în fața turcoaicelor de la Vakifbank

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
204774480331089
Catalin Ioan  •  07 Mai 2018, 15:43

Felicitari fetelor si intregului staff tehnic, nu este putin lucru ceea ce au reusit! Bravo Alba Blaj, mult succes si in competitiile viitoare!

adigemdeprune
adigemdeprune  •  07 Mai 2018, 14:58

dora , a putut sa piarda deoarece inainte de acest finla for a facut inca trei transferuri grele :Tijana MALESEVIC, Natasa KRSMANOVIC si liberoul Melisa MEMİŞ daca juca cu echipa din campionat se cam facea de cacao ... acolo a pierdut 4 meciuri din 5 cu csm bucursti castigand doar unul si aceal cu 3-2 si apeirdut chiar si cu stiinta bacau , echipa formata exclusiv din romance ... deci da pe plan intern cel putin in acest an csm bucuresti a demonstrat cu prisosinta ca e ami buna decat volei alba blaj

1prezescu
1prezescu  •  07 Mai 2018, 14:10

Felicitari Alba Blaj !!! O echipa de fete de aur pa langa echipa de baschet feminin SEPSI SIC !! Voleiul si baschetul dominat de Transilvania,la care este posibil sa se inscrie din nou si fotbalul prin CFR Cluj.Felicitari !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close