SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 15:42 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 16:11

Prins în mijlocul scandalului începutului de an, Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a ținut să le mulțumească tuturor susținătorilor săi.

După ce sute de sârbi, alături de părinții liderului mondial, s-au revoltat față de modul în care Novak Djokovic este tratat în Australia, Nole a reacționat și a ținut să le trimită un mesaj de mulțumire tuturor persoanelor care au i-au luat partea și au protestat la decizia autorităților australiene.

„Mulțumesc tuturor oamenilor din lumea întreagă care și-au arătat susținerea continuă. Simt asta și apreciez enorm”, a fost mesajul pe care acesta l-a postat pe contul său de instagram

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP

Srdjan Djokovic: „Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate”

Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, a avut o reacție dură la adresa autorităților australiene pentru modul cum se comportă cu fiul său.

„Vor să-l țină nu numai în custodie, ci și în închisoare până luni. Închipuiți-vă, până luni îl vor ține în închisoare pe el, cel mai bun sportiv din lume.

Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia și Serbia este Novak. Ei îl calcă în picioare pe Novak și cu asta calcă în picioare Serbia. Calcă astfel în picioare poporul sârb. Liderul acelei țări îndepărtate, Australia, Scott Morrison, a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l alunge. 

Au vrut să-l umilească, să-l facă să se arunce în genunchi și nu doar pe el, ci și pe țara noastră, frumoasa noastră Serbia”, a declarat Srdjan Djokovic, conform Reuters

Familia acestuia a avut o reacție critică la adresa autorităților. Mama lui Djokovic a afirmat că fiul său este „tratat ca un prizonier” într-un „hotel murdar, cu insecte”, simțind cum numărul 1 ATP este umilit.

Îl țin prizonier. Pur și simplu nu e corect, este inuman. Așa că doar sper că va fi puternic, pentru că încercăm să fim și foarte puternici pentru a-i oferi puțină energie pentru a merge mai departe. Sper că va câștiga.

- Dijana Djokovic, mama lui Novak Djokovic

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP
Srdjan, alături de soția Dijana / foto: Guliver/Getty Images

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic?

La aproape 24 de ore de la incident, presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul.

Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație. 

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi.

Citește și alte știri din tenis: 

Cele mai haioase memeuri apărute după „lupta” lui Djokovic cu vameşii din Australia

Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi! E un simbol al oamenilor liberi”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
bimbaq
bimbaq  •  07 Ianuarie 2022, 23:26
Postat de lapusneanul pe 07 Ianuarie 2022, 17:23

de ce bravo? ce a facut, a vrut sa fie mai presus de regulile australiene ?

"Forțele de Frontieră australiene au anulat viza jucătoarei de tenis Renata Voracova. Sportiva din Cehia a fost plasată în același hotel pentru imigranți cu liderul mondial Novak Djokovic, a anunțat, vineri, ABC News. Voracova a fost reținută ieri de autoritățile australiene și dusă la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne. Sportiva a jucat deja într-un turneu de pregătire pentru Australian Open: a pierdut în primul tur al probei de dublu din cadrul Melbourne Summer Set 2. O sursă guvernamentală familiarizată cu acest caz a confirmat că Voracova a fost informată că trebuie să părăsească în curând țara, dar încă nu este clar dacă aceasta intenționează să conteste decizia. Voracova a intrat luna trecută în Australia cu o scutire de vaccinare acordată de Tennis Australia, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Acesta a fost şi motivul invocat de Novak Djokovic." Niste infractori, s-au crezut mai presus de legile coloniei australiene! Auzi, sa accepte scutirea acordata de australieni si sa mearga acolo si sa joace si un meci! O inconstienta!... Sunteti penibili, mai rau e ca au reusit astia sa ne asmuta unii impotriva altora...

mishu_74
mishu_74  •  07 Ianuarie 2022, 21:20
Postat de lapusneanul pe 07 Ianuarie 2022, 17:23

de ce bravo? ce a facut, a vrut sa fie mai presus de regulile australiene ?

voi astia care o tineti langa cu ''s-a crezut mai presus de reguli'', vreti sa si explicati care-i judecata voastra cand afirmati asta? in cazul in care aveti vreuna...in toate ziarele care au prezentat stirea s-a spus clar ca se poate beneficia de o exceptie de la regula. exceptie oferita de catre organizatorii turneului din, oare de unde, din Australia. exceptie ratificata atat de guvernul statal cat si de cel federal. exceptie oferita si altor sportivi. so, in traducere pe romaneste autoritatile australiene i-au oferit aceasta exceptie lui Djokovic. ca va place sau nu. dar cititi macar si intelegeti cum trebuie. documentele sale au fost verificate de catre doua comisii diferite din, oare de unde, din Australia, ca sa vezi, care si-au dat acceptul pentru ca el sa participe la AO. ce trebuia sa faca Djoko, sa-i intrebe pe organizatori daca au vorbit cu toata lumea, daca s-au inteles autoritatile statale cu cele federale, daca politia vamala este la curent, daca pm-ul australiei si-a dat acordul, daca...daca....? el a obtinut viza, a obtinut permisia de a juca si a plecat in Australia. so, ce reguli a incalcat Nole sau cum s-a crezut mai presus decat legea daca i s-a acordat legal permisul si viza de catre cei de acolo?

10212238335379454
Motrescu Mihai  •  07 Ianuarie 2022, 19:04

De unde si pana unde e Novak Djokovici SERBIA?...de unde si pana unde SERBIA e Novak Djokovici?...eu zic asa,poate gresesc,dar FIECARE CETATEAN SARB,SARAC ORI BOGAT,E SERBIA,si viceversa. Cat valoreaza un om?...po'a sa spuna careva?,adica viata unuia e mai valoroasa decat a altuia doar pentru ca unul e mai bogat decat celalalt? Si ca sa fiu cinic un pic,intre doua persoane pe cale de-a se inneca,sa zicem Djokovici si un copil ...pe cine a-ti incerca sa salvati mai intai?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează