FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Model” de profesionism la Steaua: Tibi Bălan are surplus de kilograme la 4 luni de cînd a început sezonul

Deși are 328 de minute în tricoul Stelei, Tibi Bălan n-a bifat încă nici un gol și nici o pasă decisivă. FOTO Raed Krishan
Deși are 328 de minute în tricoul Stelei, Tibi Bălan n-a bifat încă nici un gol și nici o pasă decisivă. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2011 21:15

Ameninţare incredibilă a staff-ului Stelei pentru mijlocaşul achiziţionat de la Sportul şi care acum are două kilograme în plus faţă de greutatea normală, iar masa de grăsime s-a triplat în ultima perioadă

Nu trece nici o săptămînă în care Ilie Stan să nu mai descopere un caz original în vestiarul Stelei. După conflictul dintre Florin Costea şi Bourceanu la antrenament, antrenorii Stelei au aflat un alt lucru surprinzător despre un fotbalist adus ca mare vedetă de patronul Gigi Becali. Tibi Bălan are surplus de greutate la aproape două luni de cînd a venit la Steaua şi la peste 4 luni de cînd a debutat actualul sezon.

"Se termină sezonul şi tu ai kilograme în plus"
Tibi Bălan are aproape două kilograme peste greutatea normală şi tocmai din acest motiv a avut loc o discuţie dură, în care mijlocaşului i s-a pus în vedere să scape cît mai repede de acest surplus. "E inadmisibil să nu fii în greutate spre finalul sezonului. Dacă nu slăbeşti, nu o să mai joci!", i s-a zis lui Bălan.

Mai mult, după testele medicale care li s-au făcut jucătorilor, pe lîngă kilogramele în plus, Bălan i-a mai şocat pe antrenori şi pe ceilalţi din staff cu faptul că şi-a triplat masa de grăsime! "Nu e de ajuns ca un fotbalist să aibă o greutate normală, contează şi raportul dintre masa activă şi masa de grăsime. De exemplu, la Nicoliţă, masa de grăsime era aproape nulă, iar la Bălan aceasta aproape că s-a triplat în ultima perioadă", au dezvăluit antrenorii Stelei.

Ce scuză a găsit Bălan
Cum s-a apărat Bălan în faţa acestor critici? "E normal că am mai pus ceva pe mine pentru că, spre exemplu, de la meciul cu Chiajna şi pînă acum eu n-am putut să fac două antrenanemte, am intrat doar la sală. Aşa mi s-a întîmplat de cînd am venit la Steaua, ba făceam 4-5 antrenamente, ba trebuia să mă opresc fiindcă aveam probleme musculare", le-a spus Bălan antrenorilor.

"M-am convins că în fotbalul românesc cea mai mare problemă e lipsa de pregătire. Vă promit eu că, la iarnă, jucătorii Stelei vor îndura un calvar, ca pe vremea lui Piţurcă, vor ajunge să vomite la cît de dure vor fi antrenamentele, altfel nu se mai poate"
Gigi Becali

Şi mai multe kilograme cînd a semnat cu Steaua
Chiar dacă n-a ratat pregătirea de vară cu Sportul şi în primele etape a fost titular în aproape toate meciurile studenţilor, Tibi Bălan avea un surplus de greutate şi mai mare atunci cînd a semnat cu Steaua. El a parafat contractul cu roş-albaştrii la finalul lui septembrie, moment în care avea aproape 4 kilograme în plus.

La Sportul se antrena doar cînd avea chef
Foştii săi antrenori şi colegi de la Sportul fac dezvăluiri surprinzătoare despre Bălan: "În cantonamentul din vară a fost prezent, însă se antrena doar cînd avea el chef şi cum avea chef. Adică nu-mi aduc aminte să fi făcut vreodată, într-o zi, fix ceea ce făceau colegii lui. Apoi, în campionat, se dădea lovit şi spunea că nu poate să joace într-o etapă şi chiar lipsea şi de la antrenamente".

Viaţă extrasportivă agitată
Tibi Bălan e un fotbalist care s-a remarcat în ultimii ani printr-o viaţă extrasportivă care l-a adus pe primele pagini ale tabloidelor. A avut o relaţie cu Iulia Roşca (foto jos), protagonista unui pictorial în revista Playboy, şi tot despre el s-a scris că ar fi extrem de preocupat de jocurile de noroc.

Un singur meci ca integralist
De cînd a semnat pentru Steaua şi pînă acum, Tibi Bălan a jucat doar o dată toate minutele unui meci, cel în care a avut şi cea mai proastă evoluţie: înfrîngerea cu Poli Timişoara, scor 0-2, din optimile de finală ale Cupei României. În rest, a jucat mai puţin de 70 de minute.

Tibi Bălan în tricoul Stelei
Meciul - Statut - Minute jucate - Nota GSP
Steaua - Oţelul 2-1 titular 69 5
Vaslui - Steaua 0-0 titular 54 6
Steaua - Rapid 0-0 rezervă 34 5
Timişoara - Steaua 2-0 titular 90 4
Petrolul - Steaua 0-2 titular 43 6
Steaua - Chiajna 2-1 titular 38 5

Doar doi sînt mai bătrîni
Bălan e şi unul dintre veteranii actualului lot din punctul de vedere al vîrstei. Dintre jucătorii de cîmp, doar Iliev şi Geraldo, ambii cîte 31 de ani, sînt mai bătrîni ca el. Tibi Bălan va împlini 31 de ani în februarie anul viitor.

1,76 metri e înălţimea lui Tibi Bălan, a cărui greutate normală trebuie să fie de 65 de kilograme

5,17 e media notelor GSP ale lui Tibi Bălan pentru prestaţiile din acest sezon, fiind abia pe locul 14 în topul actualilor jucător din lot

0 meciuri a bifat Tibi Bălan ca jucător într-un campionat străin, el evoluînd exclusiv în primele două ligi din România pentru 8 echipe: U Cluj, Rapid, Gaz Metan, Electromagnetica, Sportul, Poli Timişoara, Unirea Urziceni şi Steaua

5 ani şi jumătate au trecut de cînd Tibi Bălan a evoluat ultima dată în echipa naţională, mai precis din meciul România - Columbia 0-0, disputat în mai 2006

ŞTIRI STEAUA

Pe Iliev îl vrea Ludogorets
Steaua s-ar putea despărţi de Valentin Iliev în iarna asta. Fundaşul de 31 de ani e dorit de Ludogorets Razgrad, liderul din campionatul Bulgariei, care speră ca Steaua să-l lase să plece liber de contract, chiar dacă înţelegerea stoperului cu roş-albaştrii expiră abia în vara lui 2012. La Ludogorets mai joacă Genchev, ex-Vaslui, şi Gargorov, fost coleg cu Iliev la Craiova. (Iulian Pavel)

"Mă ocup să semneze Tătăruşanu"
Gigi Becali a confirmat că Tătăruşanu e forţat să semneze un contract de reprezentare cu Victor Becali, vărul lui: "Mi-a zis Victor că e în discuţii cu două cluburi interesate de el, dar că are nevoie de o procură, ca să negocieze cu oamenii ăia. I-am spus să trateze ca şi cum ar avea procură, fiindcă mă ocup eu să semneze Ciprian!". Portarul e de vînzare în iarna asta, dar patronul i-a transmis că va pleca numai dacă agenţii lui vor fi Victor şi Ioan Becali.

Fraţii Costea apăraţi
Narcis Răducan a explicat motivul pentru care conducerea i-a apărat pe Florin şi pe Mihai Costea cînd aceştia au provocat conflicte interne: "Îi vom susţine pe fraţii Costea pînă cînd vor deveni cauze pierdute! E firesc să fim alături de ei, fiindcă sînt fotbalişti cu potenţial foarte bun. S-a exagerat în privinţa duelului pe care Florin l-a avut pe teren cu Bourceanu. Cînd jucam la Rapid, Mircea Lucescu încuraja agresivitatea extremă în timpul jocurilor din antrenamente".

"Îl fac rău pe Bourceanu!"
Ilie Stan vrea să-l transforme pe Bourceanu în căpitanul perfect. Asta fiindcă antrenorul a apreciat că mijlocaşul "are prea mult bun-simţ" şi de aceea influenţa lui asupra colegilor nu e suficient de puternică: "Îl voi responsabiliza pe Alex şi o să-l fac să fie îndeajuns de autoritar şi de rău".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
magicasteaua
magicasteaua  •  15 Noiembrie 2011, 15:36
Postat de rapid.. pe 15 Noiembrie 2011, 13:52

stereotipul suporterului stelist: ://cocalari.com/2011/11/alex-velea/#comments ://cocalari.com/2011/11/combinatie-exploziva/ ://cocalari.com/2010/12/fcsb/ ://cocalari.com/2010/02/steaua-e-numai-una/ ://cocalari.com/2010/07/steaua-e-numai-una-2/ ://cocalari.com/2010/09/declaram-razboi-poloniei/ Intelegeti voi unde vreau sa ajung cu ideea...

da, intelegem ca nu ai viata personala.......mult noroc.

ronaldo666
ronaldo666  •  15 Noiembrie 2011, 15:08

la sportu nu le dadea mancare sh akum la steaua a dat de gust:))

rapid..
rapid..  •  15 Noiembrie 2011, 13:52

stereotipul suporterului stelist: ://cocalari.com/2011/11/alex-velea/#comments ://cocalari.com/2011/11/combinatie-exploziva/ ://cocalari.com/2010/12/fcsb/ ://cocalari.com/2010/02/steaua-e-numai-una/ ://cocalari.com/2010/07/steaua-e-numai-una-2/ ://cocalari.com/2010/09/declaram-razboi-poloniei/ Intelegeti voi unde vreau sa ajung cu ideea...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează