INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID

Alexa revine pe Dan Păltinişanu: "Timişoara e casa mea, acolo e inima mea!"

Alexa aşteaptă cu un nod în gît partida Rapid - Slask
Alexa aşteaptă cu un nod în gît partida Rapid - Slask

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 08:38

Dan Alexa, fostul căpitan al lui Poli, se teme de propriile emoţii la revederea cu stadionul din Timişoara mai mult decît de meciul cu polonezii de la Slask.

Dan Alexa aşteaptă cu un nod în gît partida Rapid - Slask (joi, 21:00, TVR şi livetext gsp.ro). În tur a fost 3-1 pentru giuleşteni, deci nu tensiunea meciului propriu-zis îi dă palpitaţii mijlocaşului. Ci faptul că se va juca la Timişoara. Acolo unde el a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti ai lui Poli după 5 sezoane şi aproape 150 de meciuri pentru echipa viola.

- Dane, te-ai adaptat repede la Rapid, iar rezultatele din startul sezonului sînt bune. Cum te simţi?
- M-am adaptat pentru că n-am venit să fiu un fotbalist mediocru. Joc bine, zic eu, şi sînt apreciat pentru asta. Iar echipa are mulţi luptători şi caractere puternice. E greu să-i faci faţă Rapidului!

- Polonezii de la Slask n-au reuşit în tur, cînd aţi bătut cu 3-1. Ce urmează joi?
- Pentur mine va fi, cred, cel mai greu meci de cînd am venit la Rapid. De ce? Presiunea va fi una aparte în cazul meu. Poate că trebuia să fie un meci pe care să-l joc în tricoul Timişoarei în Liga Campionilor, împotriva unei formaţii de top, dar viaţa merge mai departe.

- Dar de ce anume îţi e teamă?
- Pentru că Timişoara nu e ca orice alt oraş în care joc. Acolo e casa mea! Acolo e inima mea, acolo sînt momentele unice pe care le-am petrecut. Nimeni, dar absolut nimeni nu o să ştie ce o să simt atunci cînd vom ateriza la Timişoara. Sîntem echipa gazdă, deci mă schimb în vestiarul în care am petrecut la victorii de atîtea ori.

- Bun. Ajunge Dan Alexa la Timişoara din nou, ce se poate întîmpla?
- Nu pot să uit aşa rapid ceea ce am făcut acolo. O să fac tot posibilul să trec peste, dar nu ştiu dacă pot! O să fie un moment emoţionant pentru mine, sper să nu-mi dea lacrimile. Îţi dai seama că am jucat la Poli peste 100 de meciuri, am văzut mii de spectatori în tribună la fiecare meci. Mii de oameni îmi scandau numele pe " Dan Păltinişanu". O să-mi fie greu, dar sper să rezist.

"Trebuie să marcăm"

- Totuşi, o emoţie în minus: sînteţi 99% calificaţi.
- Putem să zicem şi-aşa, dar vor fi 90 de minute în care trebuie să fim atenţi, să muncim, să înscriem şi să ne liniştim. Apoi să aşteptăm tragerea la sorţi de pe 25 august şi să vedem cu cine picăm în grupe. E bucuria pe care le-o vom dărui fanilor.

- Că ai amintit de fani. Crezi că se va umple stadionul?
- Vor veni foarte mulţi timişoreni, pentru că, din păcate, fotbalul Ligii 1 lipseşte de pe Bega, sper eu doar un sezon. Apoi vor veni minunaţii fani ai Rapidului, care au fost şi-n Regie, la Ploieşti şi acum la Piteşti. Rapid e o echipă extrem de iubită!

"Vreau să jucăm în Giuleşti pentru că ştiu ce atmosferă e acolo! Fanii Rapidului sînt la fel de pătimaşi ca ai Timişoarei. Îşi dau viaţa pentru echipă!" (Dan Alexa, mijlocaş Rapid)

6,16 este media notelor pe care Dan Alexa le-a primit în Gazeta Sporturilor în actualul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
rsmadmin
rsmadmin  •  24 August 2011, 20:52

Dan Alexa - Mare caracter. Tot respectul pentru o astfel de persoana. FZR! ======================================================================================== Cele mai bune tactici, cea mai buna strategie financiara, cei mai buni jucatori si cel mai bun staff sunt cai catre o victorie sigura. Crezi ca le vei putea gasi pe toate? Romanian Soccer Manager - Condu-ti echipa spre glorie! http://rsm.actionarul,ro

callromania.ro
callromania.ro  •  24 August 2011, 17:08

mergem la meci in primul rand pentru alexa ca-i banatan, si apoi pentru rapid.

mihaienache
mihaienache  •  24 August 2011, 16:42

prietene galeria lu rapid e peste cea a lui poli......intra pe you tube sa iei meditatii !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează