FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

DINAMO VS STEAUA // Victor Pițurcă, dezvăluiri în premieră: „Lucescu voia la Steaua, dar Valentin i-a explicat că nu e pe profilul echipei. I-a spus că-l pune la Dinamo, cu o condiție!”

Mircea Lucescu, pe banca lui Dinamo la un Derby disputat în Ghencea
FOTO Arhiva GSP
Mircea Lucescu, pe banca lui Dinamo la un Derby disputat în Ghencea FOTO Arhiva GSP

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 21:47

Victor Pițurcă a reacționat la interviul maraton oferit de Il Luce săptămâna trecută, în care acesta se plângea că rivalitatea din a doua jumătate a anilor '80 a fost influențată de protecția pe care Steaua o avea datorită familiei Ceaușescu.

„Vă spun ceva în premieră. Mircea Lucescu a ajuns la Dinamo datorită lui Valentin. Niciodată n-ar fi ajuns la Dinamo dacă nu era Valentin! Aveau o relație foarte bună, Valentin îl aprecia ca antrenor. Lucescu dorea să vină la Steaua, dar Valentin i-a explicat că nu poate, că nu e pe profilul echipei.

I-a spus însă că îl pune la Dinamo, fiindcă Valentin gândea să fie cât mai multe echipe bune. I-a pus însă o singură condiție atunci când a facilitat acest lucru. «Te rog să fii corect, meciurile să se joace doar pe teren!».

Ulterior, și ce vă spun acum mi-a povestit Valentin, un primar de la Buzău i-a dezvăluit că au venit de la Dinamo pentru a face presiuni. A fost momentul în care Valentin n-a mai vorbit cu Lucescu.

Oamenii de azi nu-și imaginează ce forță teribilă avea Dinamo, la ce anume se preta. Nici măcar Valentin nu se putea opune. În plus, el era prea mare senior ca să se coboare la acest nivel”, a povestit Pițurcă, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Interviu exploziv cu Victor Pițurcă poate fi citit în ziarul de miercuri, în zori la chioșcuri și pe platforma Gazeta Digitală AICI!

Mircea Lucescu: „Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
1465745353477262
Scripcuta Lucian  •  20 Mai 2020, 17:13
Postat de sandu_red_dog pe 20 Mai 2020, 09:11

Piturca a fost și este un simplu clovn ca jucător , antrenor și om ! Ți-am citit și commenturile și am ajuns la concluzia ca și iq-ul tău este sub limita normalului ! Dacă ai știi zicala dacă tăceai filozof rămâneai ți se prinde de minune !!!!

Poate ne dezvăluie Piti și cum a ajuns Piciovski la Cca... Știi cine a fost Iosif peciovski? Un jucător care a jucat in campionatul Ungariei pe vremea lui Ferencz Pușcaș și a fost desemnat de doua ori jucătorul anului. Apoi a venit la Ita și a făcut istorie. Era mult peste popularitatea lui Hagi, la un meci cu Finanțe Bănci, în București, după ce ITA a bătut, suporterii adversarilor l-a luat în brate pe Peciovski. După aceste lucruri, tovarășul pe atunci doar membru important în partidul comunist Nicolae Ceaușescu, l-a " îndrumat "către CCA, unde peciovski s-a si dus cuminte. Poate ne povesteste Piti cum mint și cei de la UTA... În rest despre Lucescu și exagerările lui nici nu are sens sa mai discutam, prost e ala care se uita în gura lui ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  20 Mai 2020, 11:11

In sfarsit am aflat si acest lucru! Putem sa dormim linistiti...

gigi.comision
gigi.comision  •  20 Mai 2020, 10:56
Postat de catalin.palcu pe 20 Mai 2020, 10:49

Cum domne sa numeasca Valentin antrenorul de la Dinamo?? Pai era un inocent, un lipsit de influenta, un timid care nici nu indraznea sa dea mana cu arbitrii sau cu jucatorii adversi. Sau nu?

Ei, daca i-a explicat savantul de renume mondial valentin ceausescu, nu stiu cum de nu a înțeles...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează