FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Mircea Rednic se implică în conflictul Dinamo - Steaua, iscat de interviul lui Mircea Lucescu: „E păcat!”

Mircea Rednic a adus ultimul titlu obținut de Dinamo, în 2007
Mircea Rednic a adus ultimul titlu obținut de Dinamo, în 2007

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 18:55

Mircea Rednic (58 de ani) se implică în polemica dintre Dinamo și Steaua, pornită de la interviul acordat de Mircea Lucescu (74) pentru Gazeta Sporturilor.

În cadrul interviului, „Il Luce” a spus, printre altele, faptul că Dinamo o depășise pe Steaua din punct de vedere al popularității în anii '90. De asemenea, acesta a susținut că majoritatea trofeelor interne ale Stelei din anii '80 au fost obținute cu ajutorul arbitrilor și a influenței familiei Ceaușescu.

Dacă Ioan Andone și Dănuț Lupu i-au ținut partea lui Lucescu, Mircea Rednic, un alt simbol al „câinilor”, caută să aplaneze conflictul.

„În loc să vorbim de perioada frumoasă… Dinamo, Steaua și Craiova erau echipe puternice. Nu cred că Dinamo sau Steaua aveau nevoie de sprijinul Securității sau al lui Valentin Ceaușescu în campionat. Dinamo avea echipă atunci și nu aveam nevoie de aranjăm meciuri în campionat sau în cupă. E păcat, ar trebui să se vorbească de lucrurile bune”, a spus acesta, potrivit Realitatea Sportivă.

„După Dinamo ’84 a fost Steaua ’86, erau echipe puternice. Nu putem să zicem care era mai avantajată. Niciuna nu avea nevoie să fie ajutată în campionat. Toată lumea se pregătea pentru partidele cu echipe străine, atunci se creau toate condițiile. 

Mulți nu-și doreau să cadă cu Steaua, Dinamo sau Craiova la tragerea la sorți (n.red. în cupele europene). Au fost generații foarte bune până în ’90. Rezultatele vorbesc”, a mai precizat actualul antrenor de la Poli Iași.

VIDEO. Mircea Lucescu: „Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate”

Toate părțile interviului-eveniment cu Mircea Lucescu:

Citește mai multe știri despre conflictul Dinamo - Steaua:

Anghel Iordănescu, replică dură pentru Mircea Lucescu: „Se consideră victima sistemului, dar a fost în vârful acestuia! A suferit mereu la capitolul fair-play”

Căpitanul Stelei '86, Tudorel Stoica, suprinde: „N-a fost cea mai bună echipă!” » Pe cine vede egalul lui Giggs: „Nu-i lipsea nimic”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
alecsone
alecsone  •  24 Mai 2020, 13:13

Strâmbu tot cu batista pe țambal... . De ce trebuie să fim ipocriți? ! Nici acum după atâția ani nu putem să spunem adevărul? S-au făcut multe și în ultimii 20 de ani, dar sunt cam prea recente și dor mai tare, dar măcar pe alea vechi să le spunem. Nu afectează cu nimic performanța Stelei de a câștiga CCE în 86 sau Supercupa Europei, dacă recunoaștem că prin campionat... (luau jucători cu japca uneori chiar fără vreo formă legală de transfer, câștigau anumite meciuri, chiar trofee interne, cu ajutorul arbitrilor) - este purul adevăr. La fel și Dinamo - felul în care a luat gheata R. Cămătaru în 87 nu poate nega cele două semifinale de cupe europene sau contribuția la echipa națională din 90 unde a dat cei mai mulți jucători, chiar dacă antrenorii erau steliști. Nici Craiova maxima n-ar fi existat fără sprijinul anumitor persoane influente (și despre ei se pot spune destule), dar performanțele ei externe nu pot fi negate și nici faptul că scheletul naționalei era format din jucătorii ei. Atâta timp cât comentăm lucid mi se pare ok să respectăm performanțele și să arătăm cu degetul blaturile, jocurile murdare ori arbitrajele comandate, care n-au lipsit nici înainte de 89 nici după. Numai nea Ion Crăciunescu la câte a participat, de la celebrele derby-uri din 88-89 (s-a ajuns până acolo încât finala Cupei României din 89 nu s-a mai televizat) și până la fabuloasa finală de Cupă din 1995. Ce Crăciunescu a fost un arbitru prost!?! Nu, dar mai arbitra și el după interes ....

alecsone
alecsone  •  24 Mai 2020, 12:40
Postat de iobag pe 23 Mai 2020, 21:44

Esti prost informat. Scornicesti tragea mai mult spre Steaua, nu spre Dinamo. Sportul n-a fost satelitul nimanui si Craiova nici atat, mai ales cand aveau sustinerea lui Nicusor sau Stefan Andrei se luau la tranta fara probleme cu Steaua sau Dinamo, si pe teren si in culise. Ca nu oricine are conditii face si performanta, e alta poveste.

Corect! Bravo! Comentariu de om care nu umblă cu *** vopsită. Fotbalul, sportul de performanță în general înseamnă bani mulți. De aceea s-au făcut și se fac multe ”nefăcute”. Și pe plan intern și internațional (vezi scandalurile de corupție din Italia sau Franța, cel de la nivelul UEFA, cazul Platini etc). Cine a avut și are ochii deschiși a văzut/vede. Cine nu ... . Din păcate cei mai mulți se lasă orbiți de răutate sau preiau opinii prefabricate de tot felul de ”formatori de opinie” în loc să analizeze cu mintea lor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nealiniatul
nealiniatul  •  24 Mai 2020, 08:24

Ia mai lasa vrajeala mai Strimbule. Steaua a cistigat cupa campionilor, Dinamo 90 a fost cea mai buna echipa romaneasca. Adevarat. Dar pentru magariile facute de Militie, Securitate, Valentin , Ilie Ceausescu si restul de *** comunisti ar trebui sa iti fie rusine. Baga capul in pamint mai artabala!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close