FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-1

VIDEO Circarul e șef în Liga 1. Dinamo a obținut o remiză eroică, 1-1, dar încheie pe locul 2 sezonul regulat

Rotariu (stânga) a marcat 6 goluri în acest sezon
Rotariu (stânga) a marcat 6 goluri în acest sezon

Articol de - Publicat luni, 29 februarie 2016 00:00

Dinamo a fost pe locul 1, aseară, câteva minute, dar a plecat neînvinsă şi cu fruntea sus de la Giurgiu, cu un om în minus vreme de-o repriză.

Ce frumos va începe play-off-ul! Meciuri aprige şi dueluri tari, chiar dacă, uneori, se atinge limita. Aseară, la Giurgiu, în finala sezonului regulat, fotbalul a fost darnic, chiar dacă a avut şi pâine, şi circ.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

E clar, Astra şi Dinamo vor fi două pretendente la titlu, confruntarea va fi şi mai acerbă în finalul sezonului. Chiar şi fără golgeterii Alibec şi Gnohere, formaţiile au mizat pe ofensivă.

Portari în priză

În startul întâlnirii, Ekeng l-a bruscat pe Teixeira cât să nu fie fault, cât să-l oprească din a scăpa singur pe poartă. Bicfalvi a arătat că experienţa în China a fost un episod nefast, are o viziune a jocului şi ştie ce să facă şi când are mingea, şi când nu o are.

După câte o ocazie de încălzire de fiecare, Filip, respectiv Boldrin, Rotariu (10) a ratat o uriaşă oportunitate. O pasă excelentă a lui Ekeng, căpitanul lui Dinamo a plecat bine pentru a evita ofsaidul, însă preluarea şi şutul cu stângul au fost puerile, din poziţie singur cu portarul.

Astra a înţeles că Dinamo chiar poate s-o muşte şi a ripostat prin Teixeira (20), voleu superb, ghicit de degetele lui Cerniauskas, ce-a trimis în corner de sub transversală. A continuat un joc pe contre, chiar dacă Dinamo a rămas în 10.

Mărţişoare

Oros şi Boubacar, unul după altul, au deschis balul părţii secunde, iar Cerniauskas a deviat mereu cât să ocolească plasa propriei porţi. Da, şi închizători pot avea superexecuţii. Ekeng (55) a reluat tare, Gavrilaş chiar îşi joacă şansa în faţa lui Lung junior.

Ingredientele unui gol care a dus-o, vremelnic, pe Dinamo pe locul 1: incisivitatea lui Bicfalvi, forţa lui Essombe, câţiva stropi de Rotariu, clarviziunea lui Ekeng, somnolenţa apărării adverse şi Roti (62) care a venit de nicăieri, nemarcat, pentru un gol ca-n curtea şcolii.

Ca la ruletă

Giurgiuvenii n-au acceptat afrontul. Daniel Florea l-a mai remarcat o dată pe Cerniauskas, înainte ca Astra să egaleze după o fază de gambler. De Amorim a tras, Florea (69) s-a ferit, dar a lovit balonul în aşa fel încât l-a păcălit pe Cerniauskas, iar mingea a intrat în plasă după ce a atins bara.

Portarul roş-albilor a continuat să scoată, dinamoviştii încheind meciul chiar în 9, fiindcă Ekeng a fost mai mult pieton pe teren în ultimele minute, din cauza unei accidentări. Să înceapă aprigul play-off!

Ce a declarat Şumudică după meci:

  • "Rednic aflase că Alibec nu joacă, doar e cordiţa numărul 1 din Liga 1. Iar eu sunt cordiţa numărul 2. Apropo de asta, propun o regulă: să anunţăm primul 11 cu două zile înainte de meci, cine e de acord?"
  • "M-a lovit o brichetă în cap, o unghieră în tâmplă, dar mi-am adus aminte de Lovin pe Giuleşti şi am zis să nu exagerez. N-am nimic cu galeria lui Dinamo, m-a aplaudat cât timp am strigat cu ea anti-Steaua"
  • "Cred că Astra bifează mai multe recorduri cu mine pe bancă. Dinamo e cea mai bună echipă împotriva căreia am jucat în acest sezon, bravo lui Rednic!"

"Rezultat echitabil, suntem mulţumiţi că am terminat pe primul loc şi că vom începe play-off-ul deasupra tuturor"
Daniel Florea, atacant Astra

"Şi eu eram curios la ce nivel sunt fizic, e mare lucru că am jucat 90 de minute. Era perfect să câştigăm, dar e bine şi aşa. Greul de acum începe pentru noi, joi întâlnim Steaua, după care urmează bătăliile din play-off"
Eric Bicfalvi, mijlocaş Dinamo

"Până la eliminarea lui Filip, am stat bine, am avut ocazii, apoi, după ce am rămas în 10, lucrurile s-au complicat. O să vedeţi o echipă Dinamo şi mai bună în play-off, unde o să vedeţi un campionat fantastic de interesant"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Nu există să menajezi jucători într-un Derby de România! OK, îl cred pe Reghe când spune că poate Cupa nu e aşa importantă, dar un meci Dinamo - Steaua e cel mai important din toate câte pot exista"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

11 meciuriconsecutive fără înfrângere are Astra în Liga 1, în timp ce Dinamo are 10 partide la rând fără să piardă

5 victorii, 6 remize şi două înfrângeri au înregistrat cei de la Astra acasă în acest campionat

6 succese,8 remize şi un singur eşec a acumulat Dinamo în deplasările acestei ediţii

Statistica meciului

  • Posesie: 50% - 50%
  • Şuturi la poartă: 17-6
  • Şuturi pe poartă: 8-4
  • Cornere: 6-4

astra dinamo 1 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
geogeo
geogeo  •  29 Februarie 2016, 16:39

***, cu atat o sa ramai, scandari anti-Steaua. La asta chiar te pricepi, in rest, prefacatorie, circ, scandal, daca tu asta crezi ca e bine, asta fa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  29 Februarie 2016, 15:02

Cat despre notele date de Gesepeu: Cerniauskas,Puljici si Ekeng au fost cei mai buni

zecs93
zecs93  •  29 Februarie 2016, 14:41
Postat de mariuss72 pe 29 Februarie 2016, 10:17

Se intimpla ca n-a dat randament, si nu poti spune ca nu i-au fost date sanse, pe mine nu m-a impresionat cu nimic Serban, mi s-a parut un jucator blazat pentru virsta lui. Eu n-am spus ca Rednic are un caracter minunat, are defectele lui, se stie ca e artagos si ca nu-si tine gura uneori...dar altul mai bun nu avem.

E singuru antrenor din Romania ( sa fim sinceri acuma) care ne-ar putea readuce performanta si trofeele de altadata !!! Cum ai zis si tu, altu nu exista mai bun, poate unora inca le e dor de magicianu Stoican :))))) insa noua nu !!! Cat despre Serban, exact cum am zis si eu mai jos, un jucator plafonat care i sau acordat destule sanse, dar daca nu a profitat de ele, atunci sa se duca tare !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează