INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Sir Alex Ferguson e omul-record » 24 de ani, o lună şi 14 zile la Manchester!

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

Atît a stat scoţianul pe banca lui Manchester. La 69 de ani, managerul miraculos a depăşit performanţa faimosului Matt Busby. Nu e altul ca el în Europa!


Cînd a venit la Manchester, în 1986, într-o zi ploioasă de noiembrie, nu se gîndea prea departe. A debutat la fel de trist ca vremea de afară, învins de Oxford cu 2-0. Nimeni nu se aştepta la mari performanţe pe Old Trafford. Nici chiar el.

"Nu visam decît să cîştig un titlu, cîndva, aceasta era forţa care mă propulsa înainte", mărturiseşte Ferguson. A fost însă o revelaţie: de 11 ori campion al Angliei, de două ori în Ligă... Recordurile au căzut unul după altul. Iar acum, poate cel mai important pentru el.

Duminică, la Londra, împotriva lui Chelsea, va sărbători 24 de ani, o lună şi 14 zile. Va avea 24 de ore în plus faţă de legendarul Sir Matt Busby, cel care supravieţuia dezastrului aviatic de la Munchen '58, reclădind echipa şi cucerind prima Cupă a Campionilor o decadă mai tîrziu. Va fi managerul cel mai longeviv al istoriei lui United. Şi, de departe, liderul antrenorilor europeni activi.

"Nu mi-aş fi imaginat niciodată că voi depăşi această barieră. Niciodată", recunoaşte sincer Sir Alex. "Dar cariera mea la Manchester este o mare lecţie. O dovadă că, dacă dai afară antrenorul, nu vei cîştiga nimic! Îl ţii, şi succesul e garantat pe termen lung!".


"Am strîns peste 24 de ani la Manchester? Sînt un dinozaur! Nu mi-aş fi imaginat acest scenariu nici într-un milion de ani"

Alex Ferguson, manager Man. Utd.

Top 5 Europa
Campionat Antrenor Club Perioadă
Anglia Alex Ferguson* Man. United 24 ani, o lună, 14 zile
Germania Thomas Schaaf Bremen 11 ani, 7 luni, 8 zile
Franţa Pablo Correa Nancy 8 ani, o lună, 15 zile
Spania Manuel Preciado Gijon 4 ani, 5 luni, 16 zile
Italia Luigi De Canio Lecce un an, 9 luni, 8 zile
* Aceştia sînt cei mai vechi antrenori în primele 5 competiţii continentale.

35 de trofee are Ferguson la Manchester, dintre care 11 titluri de campion şi două Champions League
9 este numărul anilor în care Sir Alex a fost ales cel mai bun manager din Premier League

El e liderul nostru

Afectată de schimbări dese pe banca tehnică, Liga 1 nu oferă un nume care să fi rezistat foarte mult ca antrenor. Cel mai vechi este Cristian Pustai (45 de ani), tehnicianul lui Gaz Metan Mediaş, care va celebra 4 ani în martie 2011. El a preluat echipa în liga secundă în primăvara lui 2007, promovînd sezonul următor.

Bătrînul Guy
Celebrul Guy Roux, acum în vîrstă de 72 de ani, este veteranul antrenorilor europeni. Cel care a condus-o pe Auxerre nu mai puţin de 44 de ani. Francezul a ajuns la clubul burgund în 1961, cînd avea doar 23 de ani, şi a rămas pînă în 2005!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
ionutnicolae
ionutnicolae  •  18 Decembrie 2010, 12:07

Imi cer scuze! Ai luat doar liderii fiecarui campionat in parte. Am gresit eu ca nu am fost atent.

ionutnicolae
ionutnicolae  •  18 Decembrie 2010, 12:04

mai informeaza-te! Wenger este din 1996 la Arsenal! David moyes de la Everton, daca ai auzit de el, este din 2002.Nu mai da informatii gresite!

unu_oarecare
unu_oarecare  •  17 Decembrie 2010, 13:24
Postat de dr_skit pe 17 Decembrie 2010, 02:44

sa nu fim rai. totusi, si lacatus e antrenor la steaua de cateva milioane bune de secunde

@dr_skit, corect, dar secundele ii sunt numarate in fiecare pauza de meci.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează