INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MUTARE

Răsturnare de situație » După Liverpool, Buffon este dorit de o altă echipă de top din Europa: are contractul de 2 săptămâni și vrea Liga până la 42 de ani

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 10:02

Marele portar italian se desparte de Juventus după 17 sezoane, dar nu se retrage încă. Thomas Tuchel, noul antrenor al Parisului, îl vrea lângă Eiffel.

După ce a anunțat că aventura lui de 17 ani la Juventus se încheie acum, Gigi Buffon le-a spus jurnaliștilor: "Am primit propuneri și provocări importante. Voi urma ce îmi dictează caracterul și natura". Una dintre aceste propuneri era de la PSG.

Potrivit L'Équipe, clubul parizian l-ar fi contactat de ceva timp. Nu doar atât. De două săptămâni, i-ar fi trimis deja un contract pentru următoarele două sezoane. Și faimosul portar italian în vârstă de 40 de ani ar fi gata să-l accepte. Nu poate să renunțe la visul său de a câștiga Liga Campionilor. Dacă nu a reușit cu Juventus, atunci poate cu PSG.

O legendă care ar veni gratis în Parc

Totuși, de ce e atras Parisul de Buffon? În primul rând, Thomas Tuchel, noul antrenor roș-albastru, îl vrea lângă Eiffel. N-ar începe echipa nici cu Areola, nici cu Trapp, cei doi goalkeeperi din Parc des Princes. Apoi, jurnalul francez susține că aspectul pecuniar este foarte important. Așteptând sancțiunile UEFA legate de fair-play-ul financiar, după cheltuielile enorme făcute vara trecută, 402 milioane de euro numai pentru Neymar și Mbappé, PSG nu va mai putea cumpăra un goalkeeper scump.

Cei pe care i-ar fi dorit, Courtois (Chelsea), Oblak (Atletico) și Donnarumma (Milan), sunt toți foarte scumpi. Între 50 și 100 de milioane. În timp ce Buffon, căruia i se încheie contractul pe 30 iunie, ar veni gratis pe malul Senei.

Gigi speră într-o suspendare mai mică

Și PSG, și Buffon așteaptă decizia pe care o va lua UEFA după eliminarea portarului lui Juve în prelungirile "sfertului" CL de la Madrid. Parcă încercând să obțină o suspendare mai mică, peninsularul a făcut câțiva pași în spate: "Mi-a părut rău că l-am insultat pe arbitru. Dacă l-aș fi văzut, l-aș fi îmbrățișat și i-aș fi cerut scuze". 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  19 Mai 2018, 00:53

Daca vrea Ucl,trebuie sa mearga la Real! aia sunt singurii care in tara la ei nu mai castiga nimic si tot ce pot e ucl (mai ales cu ajutorul primit la extrageri sau de la arbitri),iar cum el e satul de cupe si campionate,nu are alta varianta!

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  19 Mai 2018, 00:50
Postat de para.para pe 18 Mai 2018, 13:22

Il vrei la fc fcsb sa?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  18 Mai 2018, 13:22

Il vrei la fc fcsb sa?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează