INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un francez a egalat performanța lui Zidane la națională: "Nu e spectaculos, face toată munca murdară"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2018 10:44

Olivier Giroud a înscris al 31-lea său gol pentru albaștri. "E un jucător criticat prea mult și incorect", l-a protejat selecționerul. Mbappé a vrut să-l laude, dar nu a ieșit prea bine

Atacantul lui Chelsea are 31 de ani și 31 de goluri la naționala Franței. La fel ca Zidane. Mari golgeteri francezi, precum Fontaine și Papin (30), au rămas în spatele său. În curând, vârful lui Chelsea îl va depăși pe Trezeguet (34) și, cu puțină șansă, îl poate egala pe Platini (41). Doar recordul all-time al lui Thierry Henry (51) e de neatins, deocamdată.

Luni seară, la 2-0 cu Irlanda, Giroud a deschis scorul chinuit din trei încercări, iar Mbappé, încercând să-l laude, mai mult l-a lovit. "Olivier a marcat încă o dată. Nu e spectaculos, face toată munca murdară. Totuși, cel mai important este că mingea trece linia porții", a declarat copilul-teribil de la PSG.

L-a apărat însă Didier Deschamps. "E un jucător criticat prea mult și incorect", a spus selecționerul, recunoscând și el că "nu are calitățile altor atacanți. Numai că stilul lui permite echipei să aibă continuitate în acțiuni. Și acest lucru nu-l împiedică să fie eficace". z

cifră
72 de selecții a adunat Olivier Giroud la naționala Franței, începând din 2011

citate
"Sunt foarte mândru că l-am egalat pe Zidane. E o mare satisfacție pe plan personal. Nu-mi doresc decât să urc în acest top"
Olivier Giroud, atacant Franța
"Ce îi cerem unui atacant? Să înscrie! Ei bine, Giroud înscrie. Face parte dintr-un cerc restrâns de atacanți la nivel internațional"
Didier Deschamps, selecționer Franța

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează