INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA - PANAMA 6-0

VIDEO Crudă soartă pentru Penedo să fie portarul statului Panama: iei 6 goluri și când aperi bine! "Ar fi oribil să pierdem așa la Mondial"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 martie 2018 10:20

Jaime Penedo, goalkeeperul lui Dinamo, n-a avut nicio șansă în Elveția. A primit toate golurile din careu: de trei ori, adversarii au fost singuri cu el. Plus un penalty. Plus două șuturi bine plasate la colțul lung.

De cele mai multe ori, asta se întâmplă când ești portarul naționalei Panama și nu joci în zona CONCACAF cu Jamaica, Haiti și Trinidad. Nu poți decât limita scorul, să încerci să iei cât mai puține goluri. În Elveția, Jaime Penedo a primit șase, dar putea fi 10-0, fără cele câteva parade ale goalkeeperului de la Dinamo și alte ratări ale gazdelor.

Vezi VIDEO cu toate golurile!

Două parade curajose

Marți, la Lucerna, Penedo i-a avut aproape non-stop în careu pe elvețieni. De două ori a salvat față în față cu atacanții adverși, blocându-i curajos pe Embolo și Gavranovici, la 0-0 și 1-0. Apoi, dezastru. Linia de cinci apărători a fost transparentă.

Toate cele 6 goluri au fost marcate din suprafața de pedeapsă. Džemaili, Embolo și Frei au fost singuri cu Penedo. Granit Xhaka a transformat un penalty. Iar Zuber și Gavranovici au șutat la colțul lung, aproape de bară.

Cel mai dur eșec în ultimii 4 ani

"Ar fi oribil să pierdem așa la Mondial", a declarat selecționerul Hernán Darío Gómez, columbianul care a suferit cea mai dură înfrângere în patru ani pe banca panamezilor. La turneul final, nu va fi mai ușor pentru debutanta latinoamericană, într-o grupă cu Belgia, Anglia și Tunisia. 

"Am jucat împotriva unui adversar rapid, tehnic, puternic, cu o mare calitate în atac și care, mai presus de orice, a jucat bine, în timp ce noi am jucat foarte rău"  Hernán Darío Gómez

"Am rămas de nenumărate ori în situații de unu la unu în apărare, degeaba am avut cinci fundași. Nu am făcut decât să încercăm să oprim această avalanșă" Hernán Darío Gómez

10 goluri a primit Panama în ultimele 4 amicale, marcând doar de două ori

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
chris_bu67
chris_bu67  •  28 Martie 2018, 13:59
Postat de ray51 pe 28 Martie 2018, 11:33

Cand fundasii sunt jaloane, popice, biete piese neinsufletite, ce poti sa faci ?!?

Argentina a luat tot 6 la Madrid de la furja-rosa,nu?

ray51
ray51  •  28 Martie 2018, 11:33

Cand fundasii sunt jaloane, popice, biete piese neinsufletite, ce poti sa faci ?!?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează