INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA / RENNES - NANTES 1-1

Tătărușanu, idol la Nantes: ”În loc să construiți un stadion, faceți-i o statuie lui Ciprian!”

Ciprian Tătărușanu
(foto: Guliver/Getty Images)
Ciprian Tătărușanu (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 11:16

Tătărușanu e numit de presa franceză ”Domnul 100% la penaltyuri” după ce a apărat a doua lovitură de la 11 metri în acest campionat.

7a fost nota primită de Tătărușanu în L'Équipe pentru meciul de duminică

Nu avem o națională care să sperie Europa, dar portari valoroși avem. Și la seniori, și la U21. După ce Ionuț Radu, căpitanul selecționatei de tineret, a impresionat Italia cu un reflex ieșit din comun la Genoa (1-2 cu Napoli), Ciprian Tătărușanu a fost și el remarcat la Nantes. Nu doar că a jucat bine, dar a și apărat un penalty duminică, al doilea în acest campionat. Două lovituri de pedeapsă, două parade!

4 milioane de €este cota lui Tătărușanu, potrivit site-ului transfermarkt.de

  • 29 septembrie, 1-1 la Lyon: plonjon spre stânga, blocându-l pe Fekir;
  • 11 noiembrie, 1-1 la Rennes: plonjon spre dreapta, șutul lui Grenier respins.

"Grenier a schimbat colțul în ultima clipă, l-am urmărit atent și i-am ghicit intenția", a declarat Tătărușanu. "Nu m-a păcălit cu fenta lui, am fost mereu cu ochii la minge". L'Équipe a observat că "românul este tot mai popular la Nantes", unul dintre fanii galben-verzilor cerându-le conducătorilor clubului pe Twitter: "În loc să construiți un stadion, faceți-i o statuie lui Tătărușanu!".

Cotidianul local Ouest France l-a numit pe Tătă "Domnul 100% la penaltyuri": "Gigantul din Carpați e decisiv. Leagă evoluțiile bune. Are un stil mai puțin academic, dar foarte eficace". 

"Tătărușanu ne-a salvat meciul și îi mulțumim. Acest egal în derby e foarte bun pentru moral"
Nicolas Pallois, fundaș Nantes

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează