JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  ÎNOT

Când eroii se întorc acasă » Joseph Schooling l-a învins pe Phelps la 100 m fluture și a fost primit ca un erou în Singapore

Schooling și fanii care s-au adunat să-i onoreze succesul // FOTO Reuters
Schooling și fanii care s-au adunat să-i onoreze succesul // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2016 00:00

Joseph Schooling, cel care l-a învins pe Phelps la 100 m fluture, a ajuns în Singapore și ieri a participat la o paradă prin centrul orașului.

La 21 de ani, Joseph Schooling a adus primul titlu olimpic pentru Singapore. Înotătorul care a reușit să-i învingă pe  Michael Phelps, pe Chad Le Clos și pe László Cseh încă trăiește într-o sărbătoare.

Ieri, el a participat la o paradă la care s-au adunat mii de singaporezi pentru a sărbători medalia de aur cucerită de Schooling. El a fost urcat într-un autobuz decapotabil și le-a făcut cu mâna fanilor veniți să-l salute pe eroul lor. "Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare și că ați așteptat atât de mult", a spus înotătorul.

A fost doar o parte din sărbătoare care ține ca în povești, trei zile și trei nopți. Luni, 15 august, Joseph a fost aștepta de mulți oameni pe aeroportul din Singapore. Apoi  primul ministru Lee Hsien Loong  l-a invitat împreună cu părinții la Parlament, unde a fost felicitat și pe cale oficială.

În plus, el a primit o amânare cu patru ani a serviciului militar obligatoriu pentru a se putea pregăti de JO 2020. În aceste zile, Schooling, care preferă să locuiască în SUA, și-a făcut și un tatuaj cu cercurile olimpice. "Îmi doresc de mulți ani acest tatuaj, dar cred că în cele din urmă acum îl merit", a scris pe Instagram el.

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.roFlorin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1